Terveystarkastukset

Valkeakoski  >  Terveys  >  Terveystarkastukset

Kutsunnanalaisten terveystarkastukset 

Kutsunnanalaisten terveystarkastukset tehdään kesäkuussa. Sosiaali- ja terveyskeskus lähettää kutsunnanalaisille ohjekirjeen tarkastusajan varaamisesta.


Omaishoitajien terveystarkastukset

Omaishoitajan on mahdollista päästä terveystarkastukseen sairaanhoitajan vastaanotolle. Omaishoidon palveluohjaajan ja omaishoitajan keskustelun perusteella palveluohjaaja ohjaa omaishoitajan terveystarkastukseen. Terveystarkastus ei ole välttämättä tarpeellinen, mikäli omaishoitaja kuuluu työterveyshuollon piiriin.

Sairaanhoitajan vastaanotolla pyritään kartoittamaan asiakkaan kokonaistilanne. Omaishoitajan työn tukemisen lisäksi on tarkoitus tunnistaa kansansairauksia, elintapaohjauksella vaikuttaa niiden ennaltaehkäisyyn ja ohjata asiakkaat sairauksien hoidon piiriin, jos tarvetta ilmenee. Sairaanhoitajan vastaanotolla annetaan myös palveluohjausta.

Ajanvaraus puhelimitse numerosta 040 335 7475, sairaanhoitaja Marja Lehtola.

Käynti sairaanhoitajan vastaanotolla on maksuton.


Työttömien terveystarkastus

Työttömäksi jääneellä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua terveystarkastukseen silloin, kun arvelee terveydellisten seikkojen olevan työllistymisen tai uudelleenkouluttautumisen esteenä tai oma terveydentila muutoin askarruttaa. Vastuu työttömän työ- ja toimintakyvyn arvioinnin koordinoimisessa on TE-toimistolla.

Terveydenhoitajan vastaanotolla tehtävä tarkastus antaa tietoa tämänhetkisestä terveydentilasta.

Terveystarkastukseen kuuluu esitäytettävä kyselylomake, jonka avulla vastaanotolla pureudutaan mieltä askarruttaviin asioihin ja autetaan ennaltaehkäisemään terveysriskejä. Terveydenhoitaja voi tarvittaessa antaa muutaman käytännönläheisen vinkin mahdollisen terveyteen liittyvän ongelman hoitamiseen.

Vastaanotolla annetaan kirjallinen terveystarkastuspalaute ja terveydentilan hoitamiseksi tehty jatkosuunnitelma.

Käynti terveydenhoitajan vastaanotolla on maksuton.

Terveystarkastus tapahtuu ajanvarauksella  Tuija Sinersalo , maanantaisin, tiistaisin,  torstaisin ja perjantaisin.

Viimeksi muokannut: Kirsi Hellsten, 26.4.2019 11:31