Perhevalmennus

Valkeakoski  >  Terveys  >  Neuvolapalvelut  >  Perhevalmennus

Lapsen odotusaika ja vauvan syntyminen perheeseen luovat erinomaisen tilaisuuden oppia itsestään ja kasvaa ihmisenä. Samalla valmistaudutaan vanhemmuuteen ja elämään vauvaperheenä. Perhevalmennukset tarjoavat oivan mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan tulevaa, uutta ja tärkeää elämänvaihetta ennen lapsen syntymää.

Perhevalmennuksen tavoitteena on vahvistaa vanhempien tietoja ja taitoja, jotta arki vauvan kanssa sujuisi hyvin.

Perhevalmennus muodostuu kahdesta ryhmätapaamisista ennen synnytystä sekä yhdestä tapaamisesta synnytyksen jälkeen. Ryhmien vetäjinä toimii kaupungin eri toimijoita.

Ryhmien ajankohdista sekä kokoontumispaikoista saa lisätietoa  neuvolasta.

Ilmoittautuminen perhevalmennukseen tapahtuu sähköpostilla neuvola at.gif : 1 kB valkeakoski.fi.

Vauvanhoito

Vauvan syntymä muuttaa perheen elämää monin tavoin. Keskeisiä teemoja valmennus kerralla ovat vauvaperheen arki, vauvan perushoito sekä tarvikkeet, vuorovaikutus vauvan kanssa sekä vanhemmuus. Valmennuksen pitävät neuvolan terveydenhoitaja sekä perhetyöntekijä.

Imetys ja lapsivuodeaika

Imetys merkitsee vauvalle ravintoa ja rakkautta. Jokainen imetyskokemus on tärkeä ja ainutlaatuinen. Perhevalmennuksessa koko tuleva perhe saa tietoa äidinmaidosta ja imetyksen ravitsemuksellisesta merkityksestä. Joskus imetys voi hämmentää tai aiheuttaa pulmatilanteita ja myös näitä kysymyksiä käsitellään valmennuksessa ja etsitään keinoja imetyksen onnistumiseksi. Valmennuksessa jutellaan myös lapsivuodeajasta ja siihen liittyvistä asioista: äidin fyysinen palautuminen synnytyksestä, mielialojen vaihtelut sekä raskaudenehkäisy. Valmennuksen pitäjänä on neuvolan terveydenhoitaja.

Valmennuksessa ovat mukana myös seurakunnan työntekijät, jotka kertovat kasteesta, siihen liittyvistä käytännön järjestelyistä sekä Sääksmäen seurakunnan lapsityöstä.

Synnytys

Synnytysvalmennusmateriaaliin voi tutustua Pirkanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Synnytyssairaala järjestää tutustumiskäyntejä torstaisin klo 15:30 P-rakennuksessa kokoushuone 1:sss palvelutalon, kahvion alakerrassa.  Tilaisuudessa kätilö esittelee sairaalan toimintoja ja tiloja.

Elämää vauvan kanssa

Perhevalmennuskerta pidetään noin kaksi kuukautta vauvan syntymän jälkeen. Perhevalmennuksessa keskustellaan vauvan syntymän mukanaan tuomista muutoksista parisuhteeseen ja perhe-elämään.Keskeisiä teemoja ovat varhainen vuorovaikutus sekä vanhemmuus ja parisuhde Valmennuksessa mukana neuvolapsykologi sekä Sääksmäen seurakunnan lapsityö..

Viimeksi muokannut: Niina Pirinen, 21.6.2018 8:51