Neuvolapalvelut

Valkeakoski  >  Terveys  >  Neuvolapalvelut

Äitiys- ja lastenneuvola

Neuvolat sijaitsevat terveyskeskuksessa, osoite Särpimäenkatu 27, kerros 2 B, 37600 Valkeakoski.
osastonhoitaja  Niina Pirinen

Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille vapaaehtoisia ja maksuttomia peruspalveluita. Neuvolapalveluihin kuuluvat ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvola. Neuvolatoiminnan tavoitteena on edistää lapsen ja koko perheen terveyttä, fyysistä ja psykososiaalista kehitystä sekä hyvinvointia siten, että koko perhe ja perheen voimavarat ja jaksaminen otetaan huomioon. Työ on ennaltaehkäisevää sekä yksilöllisen että yhteisöllisen terveyden edistämistä.

Neuvolan toimintaa ovat määräaikaistarkastukset tai yksilöllisesti sovitut käynnit terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Osa määräaikaistarkastuksista toteutetaan laajoina terveystarkastuksina, joissa selvitetään koko perheen terveyttä ja hyvinvointia. Toimintaan kuuluvat lisäksi puhelinneuvonta sekä perhevalmennukset ensimmäistä lastaan odottaville perheille.

Kokonaisvaltaisen hoidon toteuttamiseksi tehdään yhteistyötä myös muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi ravitsemussuunnittelijan, fysioterapeutin, sosiaalityöntekijän, perhetyön tai psykologin kanssa. Moniammatillinen yhteistyö suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä.


Linkkejä

Viimeksi muokannut: Tuija Ruuttunen, 15.2.2018 11:20