Nuorisopsykiatria

Valkeakoski  >  Terveys  >  Mielenterveys  >  Nuorisopsykiatria

Valkeakosken nuorisopsykiatrinen työryhmä tarjoaa palvelua valkeakoskelaisille, akaalaisille ja urjalalaisille 13 - 17 vuotiaille nuorille. 13-vuotiaiden kohdalla tulee nuoren olla yläkoulussa.  

Nuorisopsykiatriseen työryhmään kuuluvat psykologi, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä ja erikoislääkäri. Tutkimus ja hoito on asiakkaille maksutonta, lukuun ottamatta lääkärintodistuksia ja -lausuntoja.

Peruuttamattomista käynneistä peritään 15 vuotta täyttäneeltä asiakkaalta 50,80 euroa.

Valkeakosken nuorisopsykiatrinen työryhmä vastaa mieliala-, ahdistus- ja käytösoireista kärsivien nuorten tutkimuksesta ja hoidosta. Vaikeiden syömishäiriöiden hoito sekä autismikirjon tutkimusten toteutus tapahtuu TAYS:n nuorisopsykiatrialla. Akuutisti itsetuhoisten nuorten hoidon tarpeen arvio tarvittaessa terveyskeskuksessa päivystyksellisesti. Päihdeongelmaisen nuoren ensisijainen hoitopaikka on A-klinikka.

Uudet yhteydenotot tapahtuvat lääkärin tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Ks. lähetteessä tarvittavat tiedot. Alle 18 vuotiaiden nuorten osalta edellytetään, että vanhempia / huoltajia on informoitu lähetteen tekemisestä.

Muiden kuin valkeakoskelaisten, akaalaisten ja urjalalaisten kotikunnilta tarvitsemme lähetteen liitteenä maksusitoumuksen ennen kuin voimme nuorisopsykiatrista tutkimusta ja hoitoa aloittaa. Lähete ja maksusitoumus osoitetaan alla olevaan osoitteeseen.

Virka-ajan ulkopuolella ja kiireellisissä tapauksissa tulee ottaa yhteyttä terveyskeskuspäivystykseen.

Yhteystiedot

Valkeakosken Mielenterveyskeskus
Nuorisopsykiatrinen työryhmä

Postiosoite: Kerhomajankatu 2
37600 Valkeakoski

Käyntiosoite: Särpimäenkatu 27

Puh. 040 335 7333, kanslia ma - pe 8-11.00 ja 12-14.00

Linkkejä

Viimeksi muokannut: Kaija Aaltonen, 4.4.2019 11:37