Intensiiviyksikkö

Valkeakoski  >  Terveys  >  Mielenterveys  >  Intensiiviyksikkö

Intensiiviyksikkö on kuusipaikkainen tehostetun psykiatrisen avohoidon yksikkö, joka tarjoaa palveluja Valkeakosken, Akaan ja Urjalan aikuisväestölle (yli 18 v).

Hakeutuminen intensiiviyksikköön tapahtuu lääkärin tai muun hoitavan henkilön lähetteellä. Etukäteistutustuminen intensiiviyksikön hoitoa harkittaessa on suositeltavaa. 

Intensiiviyksikkö voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun tarvitaan tiiviimpää avohoidon tukea ja hoitoa sekä toimintakyvyn, diagnoosin, kriisitilanteen ja elämänhallinnan ongelmien selvittelyä.

Intensiiviyksikkö tarjoaa myös tiivistä psykiatrista avohoitoa kiireellisissä tilanteissa, esimerkiksi kun arvioidaan sairaalahoidon tarvetta tai sairaalasta kotiutumisen jälkeen.

Hoidolliset ryhmät ovat tärkeä osa hoitoa. Ryhmissä voit keskustelun lisäksi ilmaista itseäsi mm. musiikin, kuvan tai kirjoittamisen avulla. Käytämme hoitomuotoina myös liikuntaa ja rentoutusta. Yksilöhoito toteutuu kahdenkeskisissä keskusteluissa omahoitajan kanssa. Hoitoon kuuluu myös läheisten tapaaminen ja tarvittaessa kotikäynti.

Hoitopäivämaksu on 8.00 euroa sisältäen ruokailut ja ryhmissä käytettävät materiaalit. Matkat ja lääkkeet ovat omakustanteisia.

Intensiiviyksikössä työskentelee kokopäiväisesti kolme sairaanhoitajaa. Lääkäri on osastolla tavattavissa kahtena päivänä viikossa, sosiaalityöntekijä kerran viikossa.

Yhteystiedot

sh Suvi Johansson 040 335 7136
sh Marita Karlund 040 335 7138
sh Pertti Nieminen 040 335 7139

Parhaiten tavoitat meidät puhelinajalla arkisin klo 11.30 - 12.00

Valkeakosken intensiiviyksikkö
Apiankatu 5
37600 Valkeakoski


Viimeksi muokannut: Kaija Aaltonen, 25.1.2019 8:36