Kotisairaala

Valkeakoski  >  Terveys  >  Laitoshoito  >  Kotisairaala

Kotisairaala

puh. 040 335 7448

Toiminta

Kotisairaala on Valkeakosken terveyskeskussairaalan yksikkö, joka tarjoaa sairaalatasoista sairaanhoitoa kotiin klo 8.00 - 21.00 välisenä aikana Valkeakosken kaupungin alueella.

Terveyskeskussairaalan akuuttiosasto toimii kotisairaalan tukiosastona. Kello 21.00 - 8.00 yhteydenottoihin vastaa akuuttiosaston sairaanhoitaja. Kotisairaalahoito on potilaalle vapaaehtoista ja perustuu potilaan ja omaisen suostumukseen. Potilaalle taataan tarpeen vaatiessa joustava pääsy terveyskeskussairaalaan osastohoitoon.

Potilaan tulee olla täysi-ikäinen tai huoltajan kanssa asuva 16 vuotta täyttänyt. Potilaan tulee olla omatoiminen tai riittävä apu on järjestetty omaisten ja/tai Kotihoidon/palveluasumisyksikön toimesta.

Kotisairaalan henkilökuntaan kuuluvat lääkäri ja 3 sairaanhoitajaa.

Yhteydenotto

Hoitohenkilökunta on yhteydessä kotisairaalaan. Kotisairaalan henkilökunta arvioi soveltuuko potilas kotisairaalahoitoon. Tämän jälkeen lääkäri tekee lähetteen kotisairaalaan.

Kotisairaalassa hoidetaan esim. infektiopotilaita, haavoja ja nesteytyksiä. Myös saattohoitoa voidaan toteuttaa kotisairaalassa

Maksut

Hoitomaksut

Säännöllisen kotihoidon piirin kuuluvilta ja tehostetussa palveluasumisessa asuvilta ei peritä erillistä maksua. Kotisairaalamaksut eivät kerrytä vuotuista maksukattoa.

Hoitomaksuun sisältyvät hoitotarvikkeet, hoitoon liittyvät laboratoriokokeet ja suonensisäisesti annettavat lääkkeet ja nesteet. Muut lääkkeet potilas kustantaa itse.

Viimeksi muokannut: Kirsi Hellsten, 28.11.2017 11:55