Tiet ja kadut

Valkeakoski  >  Tekniset palvelut  >  Tiet ja kadut

Valkeakoskella on katuja n. 155 km ja kevyenliikenteenväyliä n. 80 km. Kaupungin hoidossa olevien liikenneväylien lisäksi alueella on  Liikenneviraston  ylläpitämiä yleisiä teitä sekä yksityisesti hoidettuja yksityisteitä. Kaupunki on vuosittain, taloudellisten resurssiensa puitteissa, myöntänyt avustusta sitä anoneille yksityistienhoitokunnille. 

Liikenneväylien kunnossa- ja puhtaanapito 

Yhdyskuntatekniikka hoitaa pääasiassa kaava-alueiden liikenneväylien kunnossa- ja puhtaanapidon, esimerkkeinä lumenauraus, liukkauden torjunta, pölynsidonta, muu puhtaanapito, liikennevalojen, -merkkien ja -merkintöjen ylläpito sekä katuvalaistuksen kunnossapito. Tietoa kadun kunnossa- ja puhtaanapidon vastuista löytyy esim. kuntaliiton verkkosivuilta esitteestä "Kadut kuntoon".

Katujen päällystäminen

Asemakaava-alueen kaduista on päällystetty valtaosa. Uudet kadut päällystetään yleensä sen jälkeen, kun kadunvarren tontit on pääosin rakennettu. Vanhojen alueiden katujen päällystäminen edellyttää, että kadun rakenne ja siihen asennettu kunnallistekniikka ovat hyvässä kunnossa.

Kaivutyöt kaduilla ja muilla yleisillä alueilla

Kaivuilmoitus tulee tehdä aina, kun kaivetaan katualueella tai muulla yleisellä alueella. Kaivuilmoitus toimitetaan henkilökohtaisesti tai sähköpostilla allekirjoitettuna hakemusliitteineen. Alueen käyttöilmoitus tiellä tai muilla yleisillä alueilla tehdään samalla kaivulupahakemuslomakkeella.

Kaivuluvan ehdot ja ohjeet

Katutyöilmoitus

Viimeksi muokannut: Tarja Kilpi, 27.4.2017 13:53