Koirakakkaroskis

Valkeakoski  >  Tekniset palvelut  >  Jätehuolto  >  Koirakakkaroskis

Koirakakkaroskistarroja saatavilla myös Valkeakoskella

Koirankakkaroskis on pientalon ulkoroskis, johon roskiksen omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa koirankakkapussiin noukitut pökäleet. 

Taloyhtiön roskikseen tarran liimaaminen vaatii taloyhtiön hallituksen luvan.

Järjestyslain mukaan koiran ulkoiluttajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Tällaisia alueita ovat lain mukaan tiet, kadut ja kevyenliikenteenväylät sekä hoidetut puistoalueet.

Painattamalla tarroja kaupunki haluaa olla tukemassa hyvää ideaa, jolla voidaan parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä.

Koirankakkaroskis.fi on kahden yksityishenkilön perustama kansalaisliike, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koirankakkoja. Erityisesti pientaloalueilla ongelmana on, että kunnan ylläpitämiä roskiksia ei ole. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen. Kun saalista ei tarvitse kantaa kilometrien matkaa kotiroskikselle asti, halukkuus kerätä kakat paranee. Mukana tarroja jakamassa on jo yli 50 kuntaa tai kaupunkia.

Valkeakosken kaupunki on painattanut tarroja ja kuntalaiset voivat hakea niitä maksutta kiinnitettäväksi oman kiinteistön jätekatokseen tai säiliöön.

Tarroja voi noutaa Valkeakosken kaupungintalolta, B-osasta, ympäristönsuojelun toimistosta. Toimisto on rakennusvalvontatoimiston yhteydessä, katutasossa. Avoinna arkisin 9-12 ja 13-15.

Lisätietoja 040 335 7409 / toimisto

Täältä löydät lisätietoa Koirankakkaroskis.fi. Maksuttoman tarran voit tilata myös täältä

Halutessasi voit merkitä kiinteistösi myös valtakunnalliseen "kakkakarttaan".

koirankakkaroskis__640_x_480___2_.jpg : 26 kB

Viimeksi muokannut: Tuija Ruuttunen, 12.2.2013 11:22