Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Tapahtumakalenteri

Tarina vieköön - perhepäivä, kaupunginkirjasto

Valkeakoski
8.2.2020 11:00 - 14:00

Kirjasto Valon perhepäivä on lapsiperheiden oma tapahtuma, jossa koetaan lastenkirjallisuutta monitaiteisesti. Runoilija Elina Pulli leikittää ja lukee lorukirjoja ja kirjailija Päivi Alasalmen kanssa piirretään satukirjaa kuunnellessa. Poliisikomisario Pötkösen Musiikkiorkesterin esityksessä yhdistyvät leikit, teatteri ja jazz-musiikki. Työpajoissa sadut ja tarinat niveltyvät niin askarteluun kuin hierontaankin.Mukana myös Satunurkan kirjamyyntipiste. 

Lämpimästi tervetuloa!


Ohjelma ja aikataulu :

11-11.30 Lastenosasto : Kirjailijavieraana runoilija Elina Pulli - loruja ja leikkejä
Kirjailija Elina Pulli on loruttelija ja runopää, joka työskentelee myös varhaiskasvatuksen asiantuntijana. Hän lukee loruja ihanasta Sylisampo-kirjasta sekä äitiyspakkauksissa mukana olleista ensikirjoista, joissa korostuu sylittely, halittelu ja koko kehon kieputtelu. Tule mukaan leikkimään vauvan tai taaperon kanssa. Suunnattu 0-4-vuotiaille.

11-14.00 Pelitila : Satutunti ja askartelupaja

Satunnilla (11-11.30) luetaan Kaisa Happosen lastenkirjaa Mur ja tähti, jossa katsellaan tähtiä ja pohdiskellaan suuria. Yli 3 -vuotiaille.

Satutunti jatkuu nonstop-askartelutyöpajalla (11.30-14), jossa luodaan eläinaiheisia naamareita Mur ja tähti -kirjan hahmojen mukaan. Työpaja on kaikenikäisille.Satutunnin ja työpajan vetää Laura Garant.

11.30-12.30 Opetusluokka :Satuhieronta-tuokio- satuja ja hierontaa

Satuhieronta on satujen, tarinoiden ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Työpajassa lapsi ja vanhempi ovat vuoron perään toisilleen hierottavina ja hierojina vetäjän lukeman sadun ja siihen liittyvän hierontaohjeen mukaisesti. Satuhierontojen lisäksi tuokio sisältää luovan vuorovaikutuksellisen osuuden.

Tuokiossa on oma teemansa, ja mukaansa saa paperiset ohjeet yhden satuhierontatuokion pitämiseen kotona. Työpajan kesto n. 60 minuuttia. Mukaan tuokioon jumppapatja tai viltti. Mukaan mahtuu 12 paria. Vetäjänä Juttamari Salminen. Suositus on että tuokioon tulee yksi lapsi yhden aikuisen kanssa ja osallistuvien lasten ikäsuosituson 2-7 vuotta

11.30-14 Lastenosasto : Pinssipaja

Pinssipajassa askarrellaan omat pinssit. Sopii kaikenikäisille.

12.30-13.00 Aikuistenosasto, tapahtumatila : Kirjailijavieraana Päivi Alasalmi - satuja ja piirustusta

Kaksoset Mena ja Nuna saapuvat Unten puutarhaan, kun Nuna sairastuu mystisesti. Mena joutuu ratkomaan palatsin salattua arvoitusta ja etsimään sisaren parantavaa taikaa ainoana apunaan puhuva kissa. Lumoava satukokoelma vie lukijan Vuorensumun kylään ja Varmapurnan kaupunkiin, sadun ja seikkailun taikamaailmaan, joka on ihmeitä täynnä.

Kirjailija Päivi Alasalmi lukee satuja kokoelmastaan Unten puutarha. Lapset voivat samaan aikaan piirtää kuvia sadun mukaan tai värittää piirroskuvia. Suositus yli 5-vuotiaille.

13.00-13.30 Lastenosasto : Ota kiinni, Pötkönen - Kattilatoimisto - lastenteatteriesitys

Rosvoveljekset pääsevät töihin Kattilatoimistoon ja mitä sitten tapahtuu! Onko Poliisimestari Pötkönen paikalla?Musikkiteatteritarina koko perheelle!

Ota kiinni Pötkönen - Kattilatoimisto pohjautuu Koski-teatterin ja Haiharan teatterilavoilla nähtyyn lastenteatteriesitykseen. Musiikkia kuullaan Ota kiinni, Pötkönen -levyltä, joka oli tänä vuonna Vuoden lastenlaulu 2019 -ehdokkaana. Lavalla nähdään Mona Ratalahti (laulu, teatteri) sekä Kielo Kärkkäinen (laulu, teatteri). Esitys sopii kaiken ikäisille.

Lisäksi mukana on koko päivän Lastenkirjakauppa Satunurkan kirjamyyntipiste. 


Tapahtuman järjestää Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo. Tapahtuma on osa Lukemisen edistämisen kehityshanke Etelä-Pirkanmaata. Tapahtumaa tukee Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto.


« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »