Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Tapahtumakalenteri

Paikan henki - avoin luento, Paasian Kulta-aika

Valkeakoski
12.10.2019 13:00 - 15:00

Paikat, joissa elämme ja vierailemme, vaikuttavat meihin fyysisesti ja psyykkisesti. Vanhoissa uskomuksissa eri paikkoihin on liitetty erityinen ilmapiiri ja luonne sekä kykyjä, kuten parantaminen tai vaaran aiheuttaminen. Paikka on koettu persoonana ja sen kanssa on käyty dialogia, esimerkiksi hyvitelty sitä. Perinnetieto on hiipunut ja moni on kadottanut kyvyn olla yhteydessä paikkoihin. Monet modernit uskomuksemme myös häiritsevät meitä, juuri kun yhteys olisi avautumassa.

Luento käsittelee sitä, miten käydä dialogia paikkojen kanssa. Luennossa hyödynnetään ekofilosofiaa, ekoterapiaa ja jungilaista näkemystä kollektiivisesta tiedostamattomasta. Etukäteistietoja näistä ei tarvita luennon ymmärtämiseksi.

Luento sisältää muutamia lyhyitä, yksinkertaisia harjoituksia, joita tehdään yksin ja joita voi halutessaan jakaa ryhmän kanssa. Harjoitusten ja keskustelun avulla jäljitämme yhdessä sitä, miksi Rapolan linnavuori Valkeakosken Sääksmäellä on juuri nyt noussut merkitykselliseksi paikaksi ja symboliksi.

Luennoitsija Maarit Huuska on yhteiskuntatieteilijä ja psykoterapeutti Loviisasta. Tapahtuman järjestää Rapolan Ystävät ry.

Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen oviraha Rapolan Ystävät ry:n tukemiseksi.

Lue lisää tapahtumasta Facebookista.

Paasian Kulta-aika
Tarttilanraitti 6, Tarttila« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »