Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Tapahtumakalenteri

Kesän näyttelyiden avajaiset, Voipaalan taidekeskus

Valkeakoski
7.6.2019 18:00 - 20:00

Lämpimästi tervetuloa Voipaalan taidekeskuksen kesän näyttelyiden avajaisiin pe 7.6.2019 klo 18-20.

Päärakennuksessa klo 18
Voi Veljet! –näyttelyn avaa taiteen keräilijä-mesenaatti Seppo Fränti
Danny ja muita artisteja –näyttelyn avajaissanat Risto Kolanen

Aitassa klo 19
Risto ja Dile Kolanen esittelevät valokuvanäyttelyn

Näyttelyiden avajaisiin vapaa pääsy.

Voi Veljet! -näyttely

Taitelijat: Antti ja Jukka Korkeila & Matti, Paavo ja Tarmo Paunu

Kuvataiteen historiassa taiteilijat ovat usein ulkopuolisia, normien ulkopuolelle jääneitä. Ulkopuolinen voi katsoa ja nähdä asioita toisin. Normaalin poikkeamista voi löytyä todellista voimaa ja alkuperäisyyttä, jotain ihmisyyden syvien kerrosten kantamaa. Ajatellaan, että normaalin ylittävä olisi yksiselitteisesti todenmukaisempaa, jotain sellaista todellisuutta johon arkipäivän rutiineissa elävät ihmiset eivät näe. Näyttely tutkii rajapintoja normin ja normatiivisuuden ulkopuolelle jäävän välillä.

Näyttelyidea rakentuu veljeyden, sukulaisuuden ja erilaisuuden ympärille. Maailma haluaa erottaa ja arvottaa taiteilijat toisistansa, laittaa heidät järjestykseen, mutta luovuus ei luokittele eikä arvota. Koko näyttelyn idea on esittää veljekset toistensa rinnalla, tasa-arvoisina ja yhtä arvokkaina, vaikka taustalla on iloa ja surua, sairautta ja menetyksiä, niin kaikesta huolimatta elämä jatkuu ja tekemisen ilo näkyy kaikkien töistä. Näyttelymme tutkii kuvataiteen keinoin "normaalin"-käsitettä.

Veljeksien erilaisuudet ovat vaikuttaneet toinen toisiinsa, ensin perheiden sisällä, sitten myöhemmin vuorovaikutus on tapahtunut kaikuna maailman kautta. Me olemme sellaisia kuin me olemme: omapäisyyttä huumorin kukan kautta, veljesrakkautta kaikista puutteistamme huolimatta.

Voi Veljet! -näyttely Voipaalan taidekeskuksen päärakennuksessa avoinna 8.6.–1.9.2019 ti-su klo 11-18.

Danny ja muita artisteja, Alvar Kolasen valokuvia -näyttely

Alvar Kolasen filmille tarttuivat 1960-70 -luvun suomalaisen populaarimusiikin suuren aallon tähdet Olavi Virrasta Dannyyn ja Laila Kinnusesta Irwiniin. Alvar Kolanen (1921–2007) oli mainosvalokuvaaja, joka kuvasi suomalaisia viihde- ja muotimaailman tähtiä 1950-luvulta 1970-luvun puoliväliin. Monet hänen kuvistaan ovat iskostuneet kansan tietoisuuteen ja muodostuneet ikonikuviksi. Kolasen läheinen työsuhde useisiin suomalaisiin levy-yhtiöihin tuotti PR-kuvien lisäksi ainutlaatuisia kuvia iskelmä- ja poptähdistä lavalla, televisiostudioissa ja kulissien takana levy-yhtiöiden juhlissa ja kultalevyjen jakotilaisuuksissa.

Alvar Kolasen laajan filmiarkiston ovat digitoineet ja näyttelyteoksiksi saattaneet hänen poikansa Dile Kolanen ja tyttärensä Hannele Tilles.

Danny ja muita artisteja, Alvar Kolasen valokuvia -näyttely Voipaalan taidekeskuksen Aitta-rakennuksessa 8.6.–11.8.2019 ti-su klo 11-18.

Voipaalan Taidekeskus
Sääksmäentie 772« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »