Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Tapahtumakalenteri

I'll be Bach! Urkumusiikin klassikoita ja leffamusiikin helmiä, Esa Toivolan konsertti, Sääksmäen kirkko

Valkeakoski
23.5.2019 18:00

Vanhan vitsin mukaan Hollywoodissa tehtiin elokuvaa musiikin historiasta. Rooleja jaettaessa Arnold Schwarzenegger tokaisi: ”I’ll be Bach!” Esa Toivolan konsertissa mahtipontinen Hollywood-tyylinen elokuvamusiikki vuorottelee urkumusiikin klassikoiden kanssa. Onko musiikkityylien raja-aidoilla loppujen lopuksi merkitystä? Esa Toivola on Tampereen Tuomiokirkon urkuri ja esiintyvä taiteilija, joka silloin tällöin tekee loikkia mykkäelokuvamusiikin, Ultra Bran ja avaruuselokuvamusiikin maailmaan. Ohjelmassa J. S. Bach, John Williams, L. Boëllmann, Europe

Ohjelma 10 €. Tervetuloa!

Esa Toivola opiskeli kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa Sibelius-Akatemian Kuopion osastossa, Amsterdamin konservatoriossa ja Piteån musiikkikorkeakoulussa, jossa opinnot päättyivät konserttiurkurin tutkintoon vuonna 2006. Hänen tärkeimpiä opettajiaan ovat olleet Mikko Korhonen ja Hans-Ola Ericsson.

Vuonna 2004 Esa Toivola voitti ensimmäisen palkinnon Nijmegenin kansainvälisessä urkukilpailussa Alankomaissa. Hän soitti ensikonserttinsa Helsingin Tuomiokirkossa vuonna 2005 ja on konsertoinut ympäri Suomea sekä useissa Euroopan maissa.

Esa Toivola on Tampereen Tuomiokirkon urkuri. Aiemmin hän on toiminut urkujensoiton opettajana Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä sekä Kangasalan seurakunnan kanttorina. Toivolan muusta musiikkitoiminnasta mainittakoon continuo-soittajan tehtävät useissa kirkkomusiikkiproduktioissa sekä mykkäelokuvaesitysten piano- ja urkusäestykset.

Sääksmäen kirkko
Kirkkovainiontie 10
37700 Sääksmäki« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »