Toimeentulotuki

Valkeakoski  >  Perhe- ja sosiaalipalvelut  >  Toimeentulotuki

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta, joka on vastuussa sen myöntämisestä ja maksamisesta. Lisätietoa: www.kela.fi/toimeentulotuki

Kunta päättää täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta.

Täydentävä toimeentulotuki on tarkoitettu henkilön tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista johtuviin tarpeelliseksi harkittuihin menoihin.

Ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää esimerkiksi asumisen turvaamiseksi, ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakeminen

Toimeentulotuen myöntää se kunta, jonka alueella henkilö tai perhe vakinaisesti oleskelee.

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea samalla hakemuksella, jolla haet perustoimeentulotukea Kelasta. Sinun tulee hakemuksessasi esittää pyyntö, että täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemus siirretään kunnan käsiteltäväksi. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea ei pääsääntöisesti voida käsitellä, jos sinulla ei ole voimassa olevaa Kelan perustoimeentulotukipäätöstä.

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea myös suoraan kunnasta.

Linkki sähköiseen hakemuslomakkeeseen:

hakemus lomake

Sähköisen hakemuslomakkeen voit myös tulostaa yllä olevasta linkistä.Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea myös täyttämällä hakemuksen Yhteispalvelukeskuksessa. Yhteispalvelukeskuksen aukioloaikoina palveluneuvoja voi auttaa hakemuksen täyttämisessä.

Hakemus ratkaistaan viranhaltijapäätöksellä, johon voi hakea muutosta sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöhuoltojaostolta , Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta ja edelleen luvanvaraisesti Korkeimmalta Hallinto-oikeudelta .


Sosiaalityön puhelinajat

Sosiaaliohjaaja puh. 040 335 7199, maanantai, tiistai, torstai ja perjantai klo 9.00-10.00

Sosiaalityöntekijä puh. 040 335 7430, tiistai ja torstai klo 9.00-10.00


Yhteispalvelukeskus palvelee
Koskikara, Valtakatu 9-11 3 krs,  37600 Valkeakoski

ma-to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00

pe ja aattopäivinä klo 9.00-12.00 ja 13.00-14.00

Viimeksi muokannut: Tarja Kiretti, 27.11.2018 15:25