Perheneuvolan palvelut lasten ja nuorten perheille

Valkeakoski  >  Perhe- ja sosiaalipalvelut  >  Perheiden tukeminen ja lastensuojelu  >  Perheneuvola  >  Perheneuvolan palvelut lasten ja nuorten perheille

Yleisimmin perheneuvolasta varataan aikaa lapsen tai nuoren asioissa. Vanhemmat voivat olla huolissaan lapsen kehityksestä, oppimisesta, käyttäytymisestä tai sopeutumisesta erilaisiin elämäntilanteisiin. Myös lapsen tunne-elämän pulmat ja herkkyysoireet, esim. pelot, masennus, levottomuus ja syömisongelmat, ovat syitä varata aikaa tarkempiin tutkimuksiin.

Yhdessä perheen kanssa pohditaan, millaisia tutkimuksia tarvitaan asian selvittämiseksi ja suunitellaan yhdessä mahdolliset jatkotoimenpiteet, esim terapiat / kuntoutukset ja lisätutkimukset sekä verkostoyhteistyö viranomaistahoihin. Lapsen ja nuoren kokonaistilanteen huomioiminen, voimavarojen kartoittaminen sekä vanhempien ja lasten vuorovaikutuksen tukeminen on keskeistä. Vanhemmat voivat tulla myös keskustelemaan lapsen kasvatukseen liittyvistä asioista ilman, että lapsen tarvitsee olla mukana.

Perheneuvolaan on hyvä tulla keskustelemaan myös silloin, kun lapsi tai perhe kohtaa erilaisia kriisitilanteita, joita voivat olla esim. perheenjäsenen sairastuminen tai menetykset. Perheneuvolan tehtävänä on antaa psyykkistä tukea vaikeissa tilanteissa.

Viimeksi muokannut: Tuija Ruuttunen, 3.4.2014 17:31