Ruokailu varhaiskasvatuksessa

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Varhaiskasvatus  >  Ruokailu varhaiskasvatuksessa

Päivähoitoruokailun tavoitteena on edistää lasten terveyttä ja ylläpitää vireyttä hoitopäivän aikana sekä  opastaa lasta omatoimiseen ruokailuun ja hyviin tapoihin.

Maukas ruoka valmistetaan sydänystävällisesti  kiinnittämällä huomio ruokien vähärasvaisuuteen, pehmeiden rasvojen käyttöön sekä vähäsuolaisuuteen. Aterioiden monipuolisuus ja vaihtelevuus turvataan kiertävän ruokalistan avulla. Ruoka suunnitellaan noin kuudeksi viikoksi kerrallaan.

Päivähoidossa tarjotaan pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Päivähoidon ateriat kattavat kaksi kolmasosaa lapsen päivän ravinnon tarpeesta kokopäivähoidossa ja kolmasosan osapäivähoidossa. Päivähoidossa tarjottu ruoka  ja kotona nautitut ateriat ja välipalat turvaavat yhdessä lapsen riittävän  ravinnonsaannin.

Erityisruokavalioita voidaan  tarjota, jos niihin on  terveydelliset, uskonnolliset tai eettiset syyt. Tietoa erityisruokavalioista ja ohjeita niiden tilaamiseksi löytyy kohdasta

Erityisruokavaliot päivähoidossa ja koulussa

Ruokalista

Viimeksi muokannut: Marja-Liisa Ojanen, 24.10.2016 11:13