Kerhot

Muksulaakson leikkikerho ja perhekerho
Pastelintie 1, 37630 Valkeakoski
040 335 6217
muksulaakso at.gif : 1 kB valkeakoski.fi

Tenavarinteen leikkikerho ja perhekerho 
Heikkilänkatu 5, 37600 Valkeakoski
040 335 6226
tenavarinne at.gif : 1 kB valkeakoski.fi

Päiväkodinjohtaja Tiina Laaksonen-Lepola                  
040 335 6210                  
etunimi.sukunimi at.gif : 1 kB valkeakoski.fi 

Eerolantie 7, 37630 Valkeakoski


Kerho on vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Kotihoidossa olevalla 2-5-vuotiaalla lapsella on kerhossa mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan lapsiryhmässä. Kerhossa työskentelee lastentarhanopettaja ja perhepäivähoitaja / avustaja.

Kerhotoimintaan osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidontukeen. Jos perheelle maksetaan yksityisen hoidon tukea, ei lapselle voida myöntää kerhopaikkaa. 

Kerhotoimintaa määrittävät valtakunnalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet sekä Valkeakosken varhaiskasvatussuunnitelma. Keskeisiä tavoitteita ovat sosiaalisten taitojen opetteleminen ja myönteisten kokemusten saaminen sekä itsestä että ryhmässä toimimisesta. Toiminta tukee lapsen kehitystä ja oppimista, edistää lapsen tasapainoista kasvua ja hyvinvointia sekä tukee osaltaan vanhempia heidän kasvatustyössään. Kerhopäiviimme sisältyy mm. musiikkia, kädentaitoja, liikuntaa ja leikkiä.

Ulkoliikuntakerhossa nautimme liikunnan riemusta ryhmässä, leikimme ulkoliikuntaleikkejä ja retkeilemme. Kerhoissa lapsilla on eväshetki, jota varten kotoa otetaan mukaan pienet välipalaeväät, esim. juoma, hedelmä ja leipä.

Turvallisuussyistä ulkoliikuntakerhon aloittamisen edellytyksenä on, että ero vanhemmista sujuu suuremmitta vaikeuksitta.  Huonolla säällä kerho siirtyy sisätiloihin.

Kerhossa ollaan joko 2 tai 3 tuntia päivässä ilman vanhempia 2-4 päivänä viikossa kerhon toimintapäivistä riippuen. Ryhmäkoko on korkeintaan 12 lasta.

Lapsi voi osallistua myös avoimen päiväkodin toimintaan yhdessä tutun aikuisen kanssa. Tämä toiminta on maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhot noudattavat varhaiskasvatuksen esiopetuksen työ- ja loma-aikoja.

Kerhot lapsille

Kerhotarjottimesta löytyvät kaupungin leikkikerhojen lisäksi myös Sääksmäen seurakunnan kerhot. 

Kerhot lapsille yhdessä aikuisen kanssa

Kaupungin järjestämä avoin päiväkotitoiminta on tarkoitettu kotona oleville alle kouluikäisille lapsille yhdessä huoltajan (tai mummin, papan, kummin....) kanssa. Toimintaa on torstaisin klo 9.30-12.00 perhekeskuksen tiloissa Kangaskatu 1. Ei erillistä ilmoittautumista.

Perhekerhot  (seurakunnan ja MLL:n toimintaa) ovat lasten ja aikuisten kohtaamispaikkoja. Perhekerho on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Kaupungin kerhot noudattavat koulujen loma-aikoja.

Leikkikerhomaksut ja hakeminen

Kaupungin kerhomaksut: yksi päivä/vko kerho 10,00 €/kk, kaksi päivää/vko kerho 20,00 €/kk,
kolme päivää/vko kerho 30,00 euroa ja neljä päivää/vko kerho 40,00 euroa. 

Kerhoihin haetaan sähköisellä päivähoitohakemuksella. Lisätietoihin kirjataan toive kerhosta ja kerhopäivistä.

Kerhoon voi hakea myös tulostettavalla hakemuksella / kerhosta saatavalla paperiversiolla, jonka voi palauttaa kerhoon tai päiväkodin johtajalle.  

Kerhohakemus (pdf 1018 kB, tulostettava hakemus)

-    Muksulaakson kerholaisia Kauppilanmäellä.

Katso kuvia Muksulaakson kerhon touhuista.

Viimeksi muokannut: Marja-Liisa Ojanen, 5.8.2019 13:42