Yleistä | Valkeakoski-opisto
          

Yleistä

Kansalaisopistomme järjestää kursseja, luentoja ja tapahtumia Akaassa, Kangasalla, Pälkäneellä, Urjalassa ja Valkeakoskella.

Valkeakosken työväenopisto perustettiin jo vuonna 1924. Alun perin opiston tehtävä oli opettaa työväestölle tarpeellisia tietoja ja taitoja. Monien muutosten kautta opisto on laajentunut seudulliseksi Valkeakoski-opistoksi. Jos olet kiinnostunut historiastamme, löydät siitä lisätietoa tästä linkistä: Valkeakoski-opiston historia

Laadukasta opetusta

Teemme tunnetusti hyvää työtä. Vuonna 2000 Valkeakoski-opisto voitti Valkeakosken kaupungin ensimmäisen laatupalkinnon. Vuonna 2007 saimme opetusministeriön myöntämän laatupalkinnon, ja vuonna 2014 saimme OPH:n myöntämän kieltenopetuksen European Label –laatuleiman.

Tutustu vuosittaiseen toimintaamme Laatuasiakirjat

Kestävää kehitystä

Toimimme YK:n kestävän kehityksen periaatteen hengessä: ”Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa.” Tähän liittyy ympäristön ja ihmisten kunnioitus sekä tasa-arvo, mutta myös taloudellinen tasapaino.
Opistomme sai ensimmäisenä vapaan sivistystyön oppilaitoksena Suomessa kestävän kehityksen sertifikaatin keväällä 2014, ja meidät uudelleenauditoitiin v. 2017. Teimme myös Yhteiskuntasitoumuksen henkilökunnan matkakulujen vähentämisestä v. 2015. Koko toimintamme on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Meillä opiskelijat opiskelevat ja henkilöstö tekee työtään kestävästi ja vastuullisesti.

Ota yhteyttä, jos sinulla on ideoita opiston kestävän kehityksen toiminnaksi!

Paikallista taidetta

Päärakennuksemme seinillä ja käytävillä Valkeakoskella on useita hienoja paikallisten taiteilijoiden teoksia

Tutustu tästä linkistä muutamiin teoksiimme.