Tuntiopettajien esittelyjä | Valkeakoski-opisto
          

Kansalaisopiston tuntiopettajia


Toni Honkala Toni Honkala

Mun nimi on Toni Honkala. Oon opettanut Valkeakoski- opistossa kitaransoittoa ja joogaa vuodesta 2013. Sitä ennen työskentelin Kangasala-opistossa vuodesta 2011.

Mä olen kiinnostunut musiikista soivana ja kulttuurisena ilmiönä, joogasta, filosofiasta ja elämänkatsomuksista sekä opetus-, ohjaus- ja auttamistyöstä. Soitan muutamissa bändeissä. Teen itsekin musiikkia pienimuotoisesti.

Olen innokas jatkuvan oppimisen kannattaja. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta, jossa opiskelin etnomusikologiaa, musiikkitiedettä, etnologiaa, filosofiaa, elämänkatsomustietoa ja psykologiaa. Sittemmin tein opettajankelpoisuuden antavat opinnot ja työn ohessa opiskelin Musiikkiteknologin tutkinnon Tampereen konservatoriossa. Parhaillaan päivitän työn ohessa opettajaopintojani AMK:ssa, tähtäimenä vuonna 2021 instrumenttipedagogi (AMK) -tutkinto. Aivan ensimmäinen ammattitutkintoni oli Auto- ja kuljetustekniikan mekaanikko Nokian ammattioppilaitoksesta 1991.

Samuli Kela Samuli Kela

Olen Samuli Kela ja opetan Kangasalla uistimien valmistusta. Opetan päivisin Pikkolan koululla teknistä työtä yläkouluikäisille. Käsityössä on parasta se, kun saa tehtyä omiin tarpeisiin jonkin toimivan tuotteen. Olen kalastanut koko ikäni ja nautin siitä, kun saan itse tehdyllä vieheellä kalaa. Olemme tehneet kurssillani tasapainopilkkejä, vaappuja, kevennettyjä lusikoita ja muitakin kalastukseen liittyviä tarvikkeita. Syksyn pimeinä iltoina tykkään snorklailla valon kanssa rantavesissä ja harppuunoida lampun valossa kaloja. Kesällä kuljen Lapissa kalaretkillä.

Saara Kartimo Saara Kartimo

Opetan Valkeakoski-opistossa tällä hetkellä akvarellimaalausta. Myös muista taidemenetelmistä, kuten öljyvärimaalauksesta, digitaalisesta maalauksesta sekä animaatioiden ja sarjakuvien ohjaamisesta löytyy osaamista ja kokemusta.

Olen keväällä 2016 valmistunut ohjaustoiminnan artenomi. Pääaineena opiskelin pedagogista ohjaustoimintaa ja sivuaineina esittävää ja osallistavaa ilmaisua. Opiskelu sisälsi paljon erilaisia viestintä- ja ilmaisukursseja sekä kulttuuri- ja taidelähtöisiä menetelmiä. 

Aikaisemmalta ammatiltani olen graafisen puolen media-assistentti. Olen mm. suunnitellut logoja, taittanut lehtiä ja esitteitä sekä tehnyt nettisivuja ja kuvituksia.

Matti Kettunen Matti Kettunen

Olen kouluttautunut monipuolisesti liikunta- ja terveysalalle.

Koulutukseni tärkeimmät kulmakivet ovat TtM liikuntalääketieteestä, valmentajan erikoisammattitutkinto ja hierojan ammattitutkinto.

Opiskelen koko ajan lisää kiinnostavista aiheista.

 Haluan, että kursseillani osallistujilla on rento ja turvallinen olo.

Jokainen osallistuja tekee harjoitukset juuri siihen hetkeen sopivalla tavalla. Kiireiden keskellä on hyvä löytää lempeitä tapoja vahvistaa hyvinvointia.

Lisää tietoa toiminnastani löydät: www.matinterveyspalvelu.comJohanna Kormano-Suokko Johanna Kormano-Suokko

Opetan vaateompelua Valkeakoskella, Kangasalla ja Pälkäneellä. Olen kokenut vaatetusalan ammattilainen ja opiston loma-aikoina työskentelen ompelualan yrittäjänä. Olen alunperin valmistunut mallipukineiden valmistajaksi, siitä jatkanut opintoja vaatetusteknikoksi ja lopulta vaatealan muotoilijaksi (AMK). 

Vaatteiden valmistus on loputon mielenkiintoni kohde. Olen unelma-ammatissani täyttäessäni opiskelijoiden ompeluun liittyviä haaveita ja tarpeita. 

Vaatteen valmistus on yhteistyötä opiskelijan ja opettajan välillä. Työn suunnittelu ja toteutus on yhdessä ideointia, kokeilua ja toteutusta. Minulle on tärkeää, että jokainen opiskelija kokee tulevansa kuulluksi ja nähdyksi.

Minulla on kolme lasta, joista kaksi on jo muuttanut omilleen. Vapaa-aikana liikun koiramme kanssa, käyn salilla, luen ja kesällä viihdyn puutarhassa tai mökillä aviomieheni kanssa.


Saija Lehtonen Saija Lehtonen

Olen valmistunut tekstiilimuotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2006. Opiskelustani lähtien olen keskittynyt laaja-alaisesti luonnonmateriaaleihin ja vanhoihin työtapoihin, ja suhtaudun niihin edelleen intohimoisella kiinnostuksella. Vanhat käsityötaidot inspiroivat minua, koska niiden mukana siirtyy paljon syvää tietoa kulttuurista, luonnosta, työtavoista ja ihmisistä. Samalla ne kytkevät tekijän kiinteäksi osaksi ympäristöään ja kiertotalous ja ekologisuus ovat läsnä automaattisesti. Opetan mielelläni näitä taitoja myös eteenpäin. Pidän kursseja mm. kalannahan parkitsemisesta, huopavirsujen punonnasta ja kinnasneulatekniikasta.

Toimin yrittäjänä nimellä Saija Lehtonen Design, valmistan koruja, taidetta ja käsitöitä luonnonmateriaaleista. Tällähetkellä opiskelen työn ohella lisäksi yamk kuvataitelijaksi. Löydät minut netistä:
www.facebook.com/saijalehtonendesign,
www.instagram.com/saijalehtonendesign ja www.saijalehtonen.com


Tarja Martikainen

Tarja Matikainen

Olen vaatetusalan käsi-ja taideteollisuusopettaja sekä  toisen asteen oppilaanohjaaja. Rakastan kaikenlaisia käsitöitä ja varsinkin kierrätysmatskuista valmistaminen on lähellä sydäntä. 

 Asun mieheni, 3 kissan, koiran, kanojen, kukon kanssa Vesilahdessa ja tyttäremme opiskelee opettajaksi Rovaniemellä. 

Harrastan puutarhailua ja pihapiirissämme sijaitsevan v. 1850 rakennetun hirsitalon kunnostusta - elinikäinen projekti.

Tykkään opettaa ja varsinkin opistossa opettaminen on ihanaa, kun opiskelijat ovat innokkaita ja motivoituneita.

Minna-Leena Mäyrä

Minna-Leena Mäyrä

Olen 31-vuotias lihaskuntotuntien ohjaaja Valkeakoski-opistolla. Liikkunut olen enemmän ja vähemmän aina. Nykyään liikkuminen on osa jokaista päivääni. Venyttely on osa liikkumista

Pidän monipuolisesta liikunnasta ja tavoitteeni onkin saada se näkyviin tunneillani. Kehomme vaatii erilaisia ärsykkeitä jotta toimisimme hyvin.

Parasta on saada suoraa palautetta kurssilaisilta, että kehitystä tapahtuu. Yritän saada ihmiset haastamaan itsensä eri tavoin. Punnerruksia todella voi tehdä kuntotasosta riippumatta! 

Jokainen kurssikerta on ollut hieno - näitä lisää! 

Mika Perkiömäki

Mika Perkiömäki

Olen liikuntatieteiden maisteri, NSCA-CPT®-valmentaja, PilatesHealth-ohjaaja, Yin-joogaopettaja ja olen suorittanut IKSA:n kahvakuulaohjaajakoulutuksen. Harrastin ja opetin kamppailulajeja 20 vuotta, ja olen ohjannut liikuntaa opistoissa vuodesta 2012. 

Ohjaan Valkeakoski-opistossa pilatesta, Yin-joogaa, kahvakuulaa ja HIIT:iä.

Liikunnan ilo ja sen näkeminen kurssilaisten kasvoista ja koko olemuksesta on paras palkinto ohjaamisesta. Tykkään monipuolisista kurssisisällöistä, ja tässä kurssilaisten toiveet ovat ensi sijalla. Jaan myös mielelläni tutkittua tietoa liikunnasta ja ravitsemuksesta. Kurssini ovat progressiivisia, joten ohjelmat kehittyvät askel askeleelta, mikä lisää mielenkiintoa ja kasvattaa kuntoa.

Piia Rauhalahti

Piia Rauhalahti

Ohjaan Senioripilates-ryhmiä Kangasalla ja Kuhmalahdella. Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja Method Putkisto Pilates -ohjaaja. Olen myös entinen kestävyysurheilija ja maatilan emäntä, ja kokenut työn fyysiset vaatimukset omassa kehossani. 

Method Putkisto on vapauttanut kehoni aiemmista kivuista ja kireyksistä sekä vahvistanut kehoni sisältä ulospäin. Olen oppinut rentoutumaan ja liikkumaan ilman suorittamisen tunnetta. Nyt teen unelmatyötäni saadessani käyttää koulutustani ja pitkää kokemustani kehonhallinnanohjaajana. 

Jokaisen keho on ainutlaatuinen, siksi ohjaukseni on yksilöllistä. Määrän sijaan tunneillani keskitytään liikkeen laatuun, jolloin kehosta rakennetaan rauhassa tarkoituksenmukainen, joustava ja terve. 

Oman kehon muuttuminen motivoi jokaista asiakastani. Paras ikä liikkua on juuri nyt, olitpa minkä ikäinen tahanssa!

Kaisa Tienvieri

Koulutus:

Musiikkipedgogi, suuntautumisena kuoronjohtaja (2016- )

Erityiskiinnostuksen kohteena musiikin ja hyvinvoinnin yhdistäminen ja yhteisöllinen musiikkipedagogiikka.

Humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineena teatterin ja draaman tutkimus, Tampereen yliopisto (2009)

Kaisa Tienvierellä on kokemusta kuoron ja lauluyhtyeiden johtamisesta jo yli viidentoista vuoden ajalta. Parhaillaan hän vetää Toijalan Mieskuoron  lisäksi Teiskon Mieslaulajia ja yhteisöllistä sekakuoro Koillisen kuoroa. Hyvinvoinnin ja musiikin yhdistäminen on todella lähellä Kaisan sydäntä. Tällä hetkellä hän on mukana kuoronjohtajana ja laulun pedagogiikan asiantuntijana Tampereen yliopiston monitieteellisessä hankkeessa ”Kuuluva Ääni”. Hanke tutkii kuorolaulun ja laulullisten keinojen toimivuutta Parkinson-potilaiden äänen kuntouttamisessa. 

Kaisa Tienvieri on johtanut aiemmin Mikkelin Viihdelaulajia ja kangasalalaista Pikantit sekakuoroa ja toiminut teatteritaustaisen lauluyhtye "Rouva Polttimo ja himmeät valot" taiteellisena johtajana. Tienvieri on myös säveltänyt, sovittanut ja harjoituttanut erityisesti teatterimusiikkia. Teatteri onkin toinen pitkäaikainen työmaa, ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana.  

Mari Vuorijärvi
Mari Vuorijärvi

Olen paljasjalkainen tamperelainen vuodesta 1971 alkaen. Kouluni kävin Tampereella, ja musiikkipedagogiksi valmistuin Tampereen ammattikorkeakoulusta oopperalaulaja Jaakko Ryhäsen johdolla. Työelämään pääsin heti opiskelujen jälkeen Valkeakoski-opistoon laulunopettajaksi, jossa olen opettanut jo 20 vuotta. Laulun lisäksi opetusaineitani on/ on ollut myös piano, kuoron johto, musiikkiryhmän johto ja musiikkiteatterin perustaminen sekä musiikillinen ohjaus (Pälkäneen Musiikkiteatteri). Olen opettanut myös mm. Oriveden opistossa, Tampereen konservatoriossa ja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Freelancer-laulajana olen toiminut noin 25 vuotta ympäri Suomea erilaisissa oopperaproduktioissa, musikaaleissa, musiikkinäytelmissä ja konsertoiden yhdessä vakisäestäjäni kanssa.

Harrastan vapaa-aikanani kävelylenkkejä yhdessä avomieheni ja labradorinnoutajani Bertan kanssa. Metsässä samoilu ja nuotiolla tulistelu on rauhoittavaa vastapainoa hektiseen ja äänekkääseen työhöni. Arjen keskellä on hyvä välillä pysähtyä ja nauttia hiljaisuudesta. Luen myös paljon, varsinkin Suomen taidehistoriassa vaikuttaneiden henkilöiden elämäkerrat ovat kiinnostavia. Itse harrastan myös kirjoittamista, ja toimin mm. muutaman vuoden Sydän Häme -lehden musiikkikriitikkona.