Tuntiopettajien esittelyjä | Valkeakoski-opisto
          

Kansalaisopiston tuntiopettajia


Toni Honkala
Toni Honkala

Mun nimi on Toni Honkala. Oon opettanut Valkeakoski- opistossa kitaransoittoa ja joogaa vuodesta 2013. Sitä ennen työskentelin Kangasala-opistossa vuodesta 2011.

Mä olen kiinnostunut musiikista soivana ja kulttuurisena ilmiönä, joogasta, filosofiasta ja elämänkatsomuksista sekä opetus-, ohjaus- ja auttamistyöstä. Soitan muutamissa bändeissä. Teen itsekin musiikkia pienimuotoisesti.

Olen innokas jatkuvan oppimisen kannattaja. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta, jossa opiskelin etnomusikologiaa, musiikkitiedettä, etnologiaa, filosofiaa, elämänkatsomustietoa ja psykologiaa. Sittemmin tein opettajankelpoisuuden antavat opinnot ja työn ohessa opiskelin Musiikkiteknologin tutkinnon Tampereen konservatoriossa. Parhaillaan päivitän työn ohessa opettajaopintojani AMK:ssa, tähtäimenä vuonna 2021 instrumenttipedagogi (AMK) -tutkinto. Aivan ensimmäinen ammattitutkintoni oli Auto- ja kuljetustekniikan mekaanikko Nokian ammattioppilaitoksesta 1991.

Samuli Kela
Samuli Kela

Olen Samuli Kela ja opetan Kangasalla uistimien valmistusta. Opetan päivisin Pikkolan koululla teknistä työtä yläkouluikäisille. Käsityössä on parasta se, kun saa tehtyä omiin tarpeisiin jonkin toimivan tuotteen. Olen kalastanut koko ikäni ja nautin siitä, kun saan itse tehdyllä vieheellä kalaa. Olemme tehneet kurssillani tasapainopilkkejä, vaappuja, kevennettyjä lusikoita ja muitakin kalastukseen liittyviä tarvikkeita. Syksyn pimeinä iltoina tykkään snorklailla valon kanssa rantavesissä ja harppuunoida lampun valossa kaloja. Kesällä kuljen Lapissa kalaretkillä.

Saara Kartimo
Saara Kartimo

Opetan Valkeakoski-opistossa tällä hetkellä akvarellimaalausta. Myös muista taidemenetelmistä, kuten öljyvärimaalauksesta, digitaalisesta maalauksesta sekä animaatioiden ja sarjakuvien ohjaamisesta löytyy osaamista ja kokemusta.

Olen keväällä 2016 valmistunut ohjaustoiminnan artenomi. Pääaineena opiskelin pedagogista ohjaustoimintaa ja sivuaineina esittävää ja osallistavaa ilmaisua. Opiskelu sisälsi paljon erilaisia viestintä- ja ilmaisukursseja sekä kulttuuri- ja taidelähtöisiä menetelmiä. 

Aikaisemmalta ammatiltani olen graafisen puolen media-assistentti. Olen mm. suunnitellut logoja, taittanut lehtiä ja esitteitä sekä tehnyt nettisivuja ja kuvituksia.

Johanna Kormano-Suokko
Johanna Kormano-Suokko

Opetan vaateompelua Valkeakoskella, Kangasalla ja Pälkäneellä. Olen kokenut vaatetusalan ammattilainen ja opiston loma-aikoina työskentelen ompelualan yrittäjänä. Olen alunperin valmistunut mallipukineiden valmistajaksi, siitä jatkanut opintoja vaatetusteknikoksi ja lopulta vaatealan muotoilijaksi (AMK). 

Vaatteiden valmistus on loputon mielenkiintoni kohde. Olen unelma-ammatissani täyttäessäni opiskelijoiden ompeluun liittyviä haaveita ja tarpeita. 

Vaatteen valmistus on yhteistyötä opiskelijan ja opettajan välillä. Työn suunnittelu ja toteutus on yhdessä ideointia, kokeilua ja toteutusta. Minulle on tärkeää, että jokainen opiskelija kokee tulevansa kuulluksi ja nähdyksi.

Minulla on kolme lasta, joista kaksi on jo muuttanut omilleen. Vapaa-aikana liikun koiramme kanssa, käyn salilla, luen ja kesällä viihdyn puutarhassa tai mökillä aviomieheni kanssa.


Saija Lehtonen
Saija Lehtonen

Olen valmistunut tekstiilimuotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2006. Opiskelustani lähtien olen keskittynyt laaja-alaisesti luonnonmateriaaleihin ja vanhoihin työtapoihin, ja suhtaudun niihin edelleen intohimoisella kiinnostuksella. Vanhat käsityötaidot inspiroivat minua, koska niiden mukana siirtyy paljon syvää tietoa kulttuurista, luonnosta, työtavoista ja ihmisistä. Samalla ne kytkevät tekijän kiinteäksi osaksi ympäristöään ja kiertotalous ja ekologisuus ovat läsnä automaattisesti. Opetan mielelläni näitä taitoja myös eteenpäin. Pidän kursseja mm. kalannahan parkitsemisesta, huopavirsujen punonnasta ja kinnasneulatekniikasta.

Toimin yrittäjänä nimellä Saija Lehtonen Design, valmistan koruja, taidetta ja käsitöitä luonnonmateriaaleista. Tällähetkellä opiskelen työn ohella lisäksi yamk kuvataitelijaksi. Löydät minut netistä:
www.facebook.com/saijalehtonendesign,
www.instagram.com/saijalehtonendesign ja www.saijalehtonen.com


Tarja Martikainen

Tarja Matikainen

Olen vaatetusalan käsi-ja taideteollisuusopettaja sekä  toisen asteen oppilaanohjaaja. Rakastan kaikenlaisia käsitöitä ja varsinkin kierrätysmatskuista valmistaminen on lähellä sydäntä. 

 Asun mieheni, 3 kissan, koiran, kanojen, kukon kanssa Vesilahdessa ja tyttäremme opiskelee opettajaksi Rovaniemellä. 

Harrastan puutarhailua ja pihapiirissämme sijaitsevan v. 1850 rakennetun hirsitalon kunnostusta - elinikäinen projekti.

Tykkään opettaa ja varsinkin opistossa opettaminen on ihanaa, kun opiskelijat ovat innokkaita ja motivoituneita.

Minna-Leena Mäyrä

Minna-Leena Mäyrä

Olen 31-vuotias lihaskuntotuntien ohjaaja Valkeakoski-opistolla. Liikkunut olen enemmän ja vähemmän aina. Nykyään liikkuminen on osa jokaista päivääni. Venyttely on osa liikkumista

Pidän monipuolisesta liikunnasta ja tavoitteeni onkin saada se näkyviin tunneillani. Kehomme vaatii erilaisia ärsykkeitä jotta toimisimme hyvin.

Parasta on saada suoraa palautetta kurssilaisilta, että kehitystä tapahtuu. Yritän saada ihmiset haastamaan itsensä eri tavoin. Punnerruksia todella voi tehdä kuntotasosta riippumatta! 

Jokainen kurssikerta on ollut hieno - näitä lisää! 

Piia Rauhalahti

Piia Rauhalahti

Ohjaan Senioripilates-ryhmiä Kangasalla ja Kuhmalahdella. Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja Method Putkisto Pilates -ohjaaja. Olen myös entinen kestävyysurheilija ja maatilan emäntä, ja kokenut työn fyysiset vaatimukset omassa kehossani. 

Method Putkisto on vapauttanut kehoni aiemmista kivuista ja kireyksistä sekä vahvistanut kehoni sisältä ulospäin. Olen oppinut rentoutumaan ja liikkumaan ilman suorittamisen tunnetta. Nyt teen unelmatyötäni saadessani käyttää koulutustani ja pitkää kokemustani kehonhallinnanohjaajana. 

Jokaisen keho on ainutlaatuinen, siksi ohjaukseni on yksilöllistä. Määrän sijaan tunneillani keskitytään liikkeen laatuun, jolloin kehosta rakennetaan rauhassa tarkoituksenmukainen, joustava ja terve. 

Oman kehon muuttuminen motivoi jokaista asiakastani. Paras ikä liikkua on juuri nyt, olitpa minkä ikäinen tahanssa!


Kaisa Tienvieri

Koulutus: Musiikkipedgogi, suuntautumisena kuoronjohtaja (2016- ) ja Humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineena teatterin ja draaman tutkimus, Tampereen yliopisto (2009)

Opiskelen kuoronjohtoa palkitun kuoronjohtajan, TAMKin lehtori Markus Yli-jokipiin johdolla. Aiempia kuoronjohdon opintoja mm. Rita Varosen ja Mari Koistisen johdolla. Lauluopinnot etenevät Satu Sippolan johdolla. Erityiskiinnostuksen kohteena musiikin ja hyvinvoinnin yhdistäminen ja yhteisöllinen musiikki.

Kokemusta löytyy siis kuoron ja lauluyhtyeiden johtamisesta jo yli viidentoista vuoden ajalta. Parhaillaan vedän Toijalan Mieskuoron lisäksi Teiskon Mieslaulajia, yhteisöllistä Koillisen kuoroa ja Kangasalla lauluklubi Gentsiä. Hyvinvoinnin ja musiikin yhdistäminen on todella lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä olen mukana kuoronjohtajana ja laulun pedagogiikan asiantuntijana Tampereen yliopiston monitieteellisessä hankkeessa ”Kuuluva Ääni”. Hanke tutkii kuorolaulun ja laulullisten keinojen toimivuutta Parkinson-potilaiden äänen kuntouttamisessa.

Olen johtanut Mikkelin Viihdelaulajia ja kangasalalaista Pikantit sekakuoroa ja toiminut teatteritaustaisen lauluyhtye "Rouva Polttimo ja himmeät valot" taiteellisena johtajana. Olen myös säveltänyt, sovittanut ja harjoituttanut erityisesti teatterimusiikkia. Teatteri onkin toinen pitkäaikainen työmaa, ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana.

Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta Etelä-Suomesta, Vihdistä. Elämässäni on aina ollut musiikkia ja teatteria. Ensikonsertin pidin päiväkodin kevätjuhlassa. Olen laulanut kuorossa tokaluokkalaisesta lähtien. Teininä piti kokeilla bändihommia ja nuotiokitaran soittoa, mutta kuorolaulu vei sydämen lopullisesti Sibelius-luokion kuoronjohtajan Marjuka Riihimäen opissa.

Opin aina uutta omien kuorolaisten avulla! Saan siis opiskella maailman parasta asiaa, kuorolaulun maailmaa!

Mari Vuorijärvi
Mari Vuorijärvi

Olen paljasjalkainen tamperelainen vuodesta 1971 alkaen. Kouluni kävin Tampereella, ja musiikkipedagogiksi valmistuin Tampereen ammattikorkeakoulusta oopperalaulaja Jaakko Ryhäsen johdolla. Työelämään pääsin heti opiskelujen jälkeen Valkeakoski-opistoon laulunopettajaksi, jossa olen opettanut jo 20 vuotta. Laulun lisäksi opetusaineitani on/ on ollut myös piano, kuoron johto, musiikkiryhmän johto ja musiikkiteatterin perustaminen sekä musiikillinen ohjaus (Pälkäneen Musiikkiteatteri). Olen opettanut myös mm. Oriveden opistossa, Tampereen konservatoriossa ja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Freelancer-laulajana olen toiminut noin 25 vuotta ympäri Suomea erilaisissa oopperaproduktioissa, musikaaleissa, musiikkinäytelmissä ja konsertoiden yhdessä vakisäestäjäni kanssa.

Harrastan vapaa-aikanani kävelylenkkejä yhdessä avomieheni ja labradorinnoutajani Bertan kanssa. Metsässä samoilu ja nuotiolla tulistelu on rauhoittavaa vastapainoa hektiseen ja äänekkääseen työhöni. Arjen keskellä on hyvä välillä pysähtyä ja nauttia hiljaisuudesta. Luen myös paljon, varsinkin Suomen taidehistoriassa vaikuttaneiden henkilöiden elämäkerrat ovat kiinnostavia. Itse harrastan myös kirjoittamista, ja toimin mm. muutaman vuoden Sydän Häme -lehden musiikkikriitikkona.