Kielenosaajan osaamismerkki | Valkeakoski-opisto
          

Kielitaito näkyväksi osaamismerkillä Kielenosaajan osaamismerkki

Valkeakoski-opiston kielikurssien opiskelijat voivat nyt hakea osaamismerkkejä kielitaidostaan.

Mikä osaamismerkki on? Se on digitaalinen ja visuaalinen tapa kuvata omaa osaamista: tietoja, taitoja ja saavutuksia. Se on näkyvä tunnustus osaamisesta, joka on hankittu harrastuksissa, itseopiskelussa tai muussa toiminnassa koulumaailman ulkopuolella. Merkin avulla voit osoittaa osaamisesi toiselle oppilaitokselle, työnantajalle, työnhaussa, tai vaikka vain omaksi iloksesi. Digitaaliset merkit kerääntyvät kätevästi omaan sähköpostiin ja Open Badge Passport –palveluun, ja niitä voi jakaa myös LinkedInissä, Twitterissä tai Facebookissa. Myönnetyistä merkeistä saa erikseen pyydettäessä myös paperitodistuksen.

Miten merkin voi saada? Osallistu Valkeakoski-opistossa kurssille, jonka yhteydessä osaamismerkin hakeminen on mahdollista. Merkkikurssit löydät kurssiohjelmastamme. Kurssit, joilta osaamismerkkiä voi hakea, on merkitty paperiesitteessä logolla ja verkossa maininnalla ”Mahdollisuus hakea osaamismerkkiä”. Kurssin nimen perässä on merkintä, mille tavoitetasolle kurssi sijoittuu (A1-C2). Sinun ei tarvitse tietää tasoasi aivan tarkkaan, vaan voit keskustella opettajan kanssa siitä, minkä tasoista merkkiä voit hakea.

Keskustele viimeistään toisella kokoontumiskerralla opettajan kanssa, joka neuvoo merkin hakemisessa. Hakijalta edellytetään aktiivista läsnäoloa ja osallistumista kurssilla sekä s-postiosoitetta.

Miten osaaminen arvioidaan? Kursseilla ei pidetä kokeita, vaan osoitat taitosi kurssin mittaan erilaisilla tehtävillä ja kokoat niistä portfolion. Saat opettajalta oppaan itsearviointia ja tehtävien suunnittelua varten. Näytöistä ei anneta erillistä palautetta, vaan taitojasi verrataan osaamismerkin taustalta löytyvään kriteeristöön (Kielitaidon eurooppalainen viitekehys) . Osaamismerkkiin liitetään kuvaus saavuttamastasi tasosta. Merkkiä ei voi saada vain osallistumalla kurssille.

Kun olet tehnyt riittävät tehtävät, haet merkkiä sähköisesti opiston sivulta löytyvien linkkien kautta. Opettajasi neuvoo sinua tässä. Osaamismerkin myöntämisestä päättää opiston työryhmä, johon kuuluvat opettajasi lisäksi vieraiden kielten opetuksesta vastaava koulutuspäällikkö ja rehtori. Merkin myöntää Valkeakoski-opisto. Saat ilmoituksen merkin myöntämisestä viimeistään kuukauden kuluttua kurssin päättymisestä.

Pilottivaiheessa merkki on maksuton.