Uutiset | Valkeakoski-opisto
          

Vuoden 2019 aikuisopiskelija on Lolakhon Mukhudinova

24.10.2019 kello 19:24

Vuoden 2019 aikuisopiskelija Lolakhon Mukhidiva

Vuoden aikuisopiskelija 2019 on valittu. Onneksi olkoon Lolakhon Mukhudinova!

Lolakhon aloitti opiskelun Valkeakoski-opistolla suomen alkeiskurssilla syksyllä 2015. Hän opiskeli todella ahkerasti, ja seuraavana vuonna hän osallistuikin jo meidän pisimmälle edenneiden S2-opiskelijoiden Sujuvasti suomeksi –kurssille. Näiden lisäksi hän otti osaa myös FinTandem-kurssille, jossa hän otti siipiensä suojaan peräti kolme suomalaista venäjänkielen opiskelijaa ollen heidän jokaisen parina kieliopinnoissa ainoana venäjänkieltä äidinkielenään puhuvana. Tämä oli merkittävä panos niin suomalaisten venäjänkielen opiskelijoiden näkökulmasta kuin Lolan itsensä.

Sirpa Paavilaisen perusteluja valinnalle suomen kielen opettajan näkökulmasta: ”Lola oli suomen kurssilla tosi ahkera, kekseliäs, aina positiivinen ja auttavainen. Hän osasi selittää jotkut asiat parillekin helposti ymmärrettävällä tavalla. Enimmäkseen suomeksi eli hän oli sillä laillakin hyvänä esimerkkinä.”

Oman opiskelunsa jälkeen ja ohella Lola on pitänyt Valkeakoski-opistolla myös venäjän kielen kertauskurssia. Viime lukuvuonna hän aloitti kansainvälisen kahvilan vetäjänä, ja jatkaa sitä myös tänä vuonna. Hän paneutuu innolla tehtäviinsä ja keksii mielellään hauskaa tekemistä ja ohjelmaa tilaisuuksiin. Kaiken kukkuraksi hän on aina ystävällinen ja hymyileväinen.

Lola on nyttemmin kouluttautunut koulunkäyntiavustajaksi ja työskentelee Tietolan koulussa.

Ahkera Lola, suomen kielen opiskelija, tukee monellatavoin toistenkin oppimista ja ehtii töiden lisäksi vaikka minne

 

Näytä kaikki tiedotteet »