Uutiset

Aikuislukioon ilmoittautuminen käynnissä. Tervetuloa opiskelemaan elokussa 2019

14.05.2019 kello 14:00

Aikuislukion opiskelijaksi voit ilmoittautua netissä tai  Tietotien lukion kansliassa (avoinna ma-to klo 8-12 ja 13-15, heinäkuussa suljettu. 

Tietotien aikuislukio tarjoaa mahdollisuuden aloittaa aikuislukio-opinnot aivan alusta Valkeakosken Tietotien lukiossa.  Opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka koostuu yhdistelmästä lähiopetusta, etäopetusta sekä verkko-opetusta.

Opintoja voi suorittaa asuinpaikasta riippumatta myös puhtaasti verkko-opiskeluna Tietotien omassa verkkolukiossa. Lähes kaikilla  kursseilla kokeetkin ja muut oppimistehtävät voi tehdä verkossa. Opiskelijalla on myös mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti kurssien opetusta omalta kotitietokoneelta. Verkkolukio-opiskelu netissä ja perinteisempi aikuislukio-opiskelu ajoittuvat useiden kurssien osalta aina samoihin jaksoihin. Reaaliaineiden verkkokurssit ovat pääsääntöisesti avoinna joustavasti koko lukuvuoden. Opiskelija itse valitsee, millä tavalla hän haluaa opintojaan suorittaa. Lähiopetustunneilla ei ole läsnäolovelvollisuutta, mutta oppitunneilla käyntiä kuitenkin suositellaan, koska se auttaa opinnoissa menestymistä. Vaihtoehtoisesti opetusta voi seurata myös omalta kotitietokoneelta joko reaaliaikaisesti. Niille, jotka eivät pääse oppituntien aikana mukaan, verkossa on videoituja opetustuokioita kielissä ja matematiikassa.

Koulun kurssitarjotin on  nähtävillä nettisivuillamme. Myös opiskelijaksi voi ilmoittautua kätevästi netissä. Erityisesti uusille ilta- ja vetkkolukio-opiskelijoille järjestetään INFO- ja perehdyttämistilaisuus keskiviikkona 21.8. klo 17-19. Jo ennen kesää voit käydä keskustelemassa opinto-ohjaajan kanssa tarjolla olevista opiskelumahdollisuuksista. Aika kannattaa varata ennakkoon sähköpostitse aikuislukio@valkeakoski.fi

Aikuislukio ottaa koko ajan opiskelijaksi myös aiemmin joko päivä- tai aikuislukio-opinnot keskeyttäneitä. Kaikki aiemmin suoritetut opinnot voidaan hyväksi lukea.

Ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus valmistautua yo-tutkintoon ammattitutkinnon pohjalta ilman pakollisia lukiokursseja. Opiskelun aikuislukiossa voi keskittää niihin aineisiin, jotka valitsee yo-kirjoituksiin. Suppeammankin ammatillisen tutkinnon suorittaneilta vaaditaan vain osa lukio-opinnoista.

Tutkintoon tähtäävän opiskelun lisäksi aikuislukiossa voi opiskella myös yksittäisiä aineita,  esimerkiksi  englantia, ruotsia,  espanjaa, italiaa, saksaa, ranskaa tai pitkää matematiikkaa tavoitteellisesti tai harrastusluonteisesti. Lukuvuonna 2019-20 voi alkeista alkaviksi kieliksi valita englannin, espanjan, italian tai ranskan.

Ilmoittaudu opiskelijaksi seuraavan linkin kautta:

ILMOITTAUTUMINEN AIKUISLUKION/VERKKOLUKION OPISKELIJAKSI LV. 2019-20

 

Näytä kaikki tiedotteet »