Uutiset

Valkeakosken peruskoululaisille henkilökohtaiset tietokoneet

03.06.2019 kello 09:51

Roukon koulun tulevat 7. luokkalaiset testaavat uusia tietokoneita.

Valkeakosken kaupunki on päättänyt panostaa merkittävästi opetuksen digitalisaatioon. Taatakseen valkeakoskelaisille lapsille ja nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet kohdata tulevaisuuden haasteet, kaupunki luovuttaa henkilökohtaiset tietokoneet kaikkien 4.-9. luokan oppilaiden käyttöön.

Valkeakosken uudessa, vuonna 2016 voimaan tulleessa opetussuunnitelmassa tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen katsotaan taidoksi, jota harjoitellaan laajasti koulun arjessa. Teknologian avulla lisätään oppilaiden osallisuutta, mahdollistetaan entistä paremmin yksilölliset oppimisen polut ja vahvistetaan ajattelun taitojen kehittymistä. Koulu myös kasvattaa vastuulliseen ja tarkoituksenmukaiseen teknologian hyödyntämiseen.

Taatakseen valkeakoskelaisille lapsille ja nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet kohdata tulevaisuuden haasteet, kaupunki lainataan henkilökohtaiset tietokoneet kaikkien 4.-9. luokan oppilaiden käyttöön. Tietokoneet lainataan oppilaille hallitusti vaiheittain. Ensimmäiset laitteet luovutetaan 4. ja 7. luokan oppilaiden käyttöön elokuussa 2019. Seuraavien lukuvuosien aikana laitteiden määrää lisätään niin, että vuonna 2021 kaikilla 4. – 9. luokkien oppilailla on käytössään kaupungin luovuttama henkilökohtainen tietokone.

Opetus siirtyy näiden vuosiluokkien osalta sähköisempään suuntaan. Myös muiden vuosiluokkien oppilaiden yhteiskäytössä olevien tablet -laitteiden määrä kasvaa. Tämä mahdollistaa entistä paremmin tieto- ja viestintäteknologisten taitojen harjoittelun. Tavoitteena on tarjota nykyaikaista ja motivoivaa opetusta kaikille oppilaille.

Digitaalisten työvälineiden ja oppimateriaalin lisääminen ei tarkoita kaikkien perinteisten työtapojen hylkäämistä. Yhä edelleen tehdään myös käsin, kirjoitetaan kynällä ja luetaan kirjoista


Opetuspäällikkö Silja Silvennoinen, Tvt-koordinaattori Simo Siitonen

 

Näytä kaikki tiedotteet »