Uutiset

Varhaiskasvatuksen haku 2019

21.02.2019 kello 15:15

HAKU LASTEN VARHAISKASVATUS- JA ESIOPETUSPAIKKOIHIN SEKÄ KERHOIHIN
KAUDELLE 2019 – 20120 

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää vähintään neljä (4) kuukautta ennen toivottua varhaiskasvatuksen alkamista (hakemus viimeistään 31.3.2019). Mikäli tarve aiheutuu äkillisestä työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta, tullaan paikka järjestämään kahden (2) viikon aikana hakemuksen jättämisestä. Jokaiselle lapselle tehdään oma varhaiskasvatushakemus ja se on voimassa enintään vuoden hakemuksen jättöpäivästä lukien.

Varhaiskasvatuksessa tällä hetkellä oleville lapsille on myönnetty paikka toistaiseksi ja hoitosuhde jatkuu ilman erillistä hakua (paitsi tulevien esioppilaiden osalta!). Mikäli huoltaja toivoo muutosta lapsensa nykyiseen varhaiskasvatuspaikkaan, tulee huoltajan tehdä sähköinen hakemus (lisätietoihin voi merkitä; siirtohakemus) viimeistään 31.3.2019 (kuluvan kauden aikana jätetyt siirtohakemukset huomioidaan).

Sähköinen hakemus löytyy: www.valkeakoski.fi/portal/suomi/opetus_ja_koulutus/varhaiskasvatus/easiointi/

Jos sähköinen hakeminen ei onnistu, voi tarvittaessa noutaa hakemuksen päiväkodista tai kasvatus- ja opetustoimistosta.

Leikkikerhoon haetaan vuosittain sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.
• Leikkikerhot tarjoavat monipuolista toimintaa 2-5-vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille ja lapsiperheille.  
• Leikkikerhoissa lapset ovat ilman vanhempia.
• Kerhotoimintaa osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen.
• Kerhotoimintaa järjestetään kaupungin pohjoisella alueella Muksulaakson kerhoissa ja eteläisellä alueella Tenavarinteen kerhoissa.

Esioppilaille lähetetään viikolla 9 päätös ensisijaisesta esiopetuspaikasta, minkä jälkeen toissijaista esiopetuspaikkaa ja varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella.
Varhaiskasvatus-, esiopetus- ja kerhohakemus on sähköisessä muodossa ja tarvittaessa hakemukset on tulostettavissa kaupungin kotisivuilta:
www.valkeakoski.fi/portal/suomi/kuntainfo_ja_hallinto/sahkoinen_asiointi/

Varhaiskasvatus- ja kerhohakemuksen liitteeksi tulevat mahdolliset asiantuntijalausunnot lapsen erityishoidon tai -kasvatuksen tarpeesta, tulee toimittaa erikseen joko päiväkotiin tai kasvatus- ja opetustoimistoon (kaupungintalo, Sääksmäentie 2).

Tuloselvitykset ja palkkatodistukset toimitetaan kasvatus- ja opetustoimistoon vasta hoitosuhteen alkaessa (2 viikon kuluessa hoidon alkamisesta).

 

Näytä kaikki tiedotteet »