Uutiset

Ilmoittaudu kevään 2020 yo-kirjoituksiin aikuislukiossa

24.10.2019 kello 12:25

Ilmoittautuminen kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin on alkanut. Virallisen ilmoittautumislomakkeen voi hakea lukiolta tai sen voi tulostaa itse aikuislukion nettisivujen kohdasta lomakkeita tai tästä:

Ilmoittautuminen kevään 2020 yo-kirjoituksiin

Kevään kirjoituksiin tulee ilmoittautua viimeistään 23.11.2019  Ilmoittautuminen on sitova ja sitä ei voi perua tai muuttaa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Ylioppilaskirjoituksien maksut sekä kokeiden aikataulut voit tarkistaa ylioppilastutkinnon kotisivuilta. Allekirjoitetu lomake tulee palauttaa henkilökohtaisesti  lukion kansliaan tai aikuislukion opinto-ohjaajalle. Lomakkeen voi lähettä myös postitse tai jättää opinto-ohjaajan tai kanslian lokeroon, mutta tällöin ilmoittautujan  tulee tarkistaa jälkeenpäin mieluiten sähköpostitse opinto-ohjaajalta, että lomake on tullut perille. Sp-osoite on aikuislukio@valkeakoski.fi  ja puhelinnumero 040 3356253 . Huomioithan,että ylioppilaskirjoituksiin ei voi ilmoittautua puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Ylioppilatutkinnon voi suorittaa henkilö, jolla on tai on valmistumassa lukion tai aikuislukion oppimäärän opinnot tai joka on suorittanut ammatillisen perustutkinnon (väh. 2,5 vuotta) tai ammattitutkinto on valmistumassa. Suppeamman ammattitutkinnon suorittaneiden sekä oppisopimuskoulutuksessa olleiden osallistumisoikeudesta ylioppilaskirjoituksiin antaa lisätietoja aikuislukion opinto-ohjaaja.

Mikäli olet aiemmin tullut hylätyksi ylioppilastutkinnossa, voit uusia tutkinnon aikuislukiossa ja mikäli tutkinnon suorittaminen aloitetaan alusta myös ainevalintoja voi muuttaa.

Aikuislukioon voi tulla myös korottamaan aiempia ylioppilastutkinnon arvosanoja tai täydentämään tutkintoa uusilla aineilla. Lisäksi on mahdollisuus osallistua erillisenä yksittäisten aineiden ylioppilaskokeisiin (esim. kielet tai matematiikka). Koulun ulkopuolisten opiskelijoiden tulee ilmoittautua aikuislukion aineopiskelijoiksi voidakseen ilmoittautua ylioppilaskirjoituksiin. Aineopiskelijaksi ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella nettisivuijemme kautta. Aineopiskelumaksu on 50 euroa lukuvuodessa ja se oikeutaa osallistumaan myös aikuislukion opetukseen aikuislukion jaksojärjestyksessä olevilla kursseilla.

Lisätietoja antaa aikuislukion opinto-ohjaaja aikuislukio@valkeakoski.fi tai 040 3356253.

linkki: Ylioppilastutkinnon kotisivut

 

Näytä kaikki tiedotteet »