Koti- ja kouluyhdistys NYKKY ry.

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Perusopetus  >  Naakan koulu  >  Kodin ja koulun yhteistyö  >  Koti- ja kouluyhdistys NYKKY ry.

Naakan koulun Koti- ja kouluyhdistys NYKKY  ry. on perustettu aikanaan 1980-luvun alussa uuden yläasteen saamiseksi Sassin-Raikkaan alueelle. Yhdistys toimi kouluhankkeen aktiivisena ajajana mm. päättäjien suuntaan. Hankkeen tiellä oli monta vaikeaa estettä. Suuri tavoite saavutettiin, kun Naakan uutta koulua alettiin rakentaa. Naakan yläaste otettiin käyttöön syksyllä 1987. Valmistuttuaan koulu oli Suomen nykyaikaisin yläasteen koulu.

Yhdistyksemme koko nimi on Naakan koulun koti- ja kouluyhdistys. Yhdistys kuuluu Suomen Vanhempainliittoon. Tehtävänä on edistää kotien ja koulun välistä yhteistoimintaa, jonka uusi perusopetuslainsäädäntö säätää kouluja velvoittavaksi asiaksi.

Kaikki oppilaat, opettajat, sisarukset, vanhemmat, sukulaiset ja muut koulun toiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhdistyksemme jäseniä. Jäsenmaksu on tällä hetkellä 10 euroa.

Toimintaamme on sisältynyt mm. teemapäiviä sekä osallistumista luokkien ja koulun tilaisuuksiin. NYKKY ry. jakaa vuosittain koulutyön päättyessä stipendin jokaista päättävää luokkaa kohden opiskelujen kannustimeksi toisen asteen koulutukseen siirryttäessä. Myös oppilaiden lukuharrastusta on tuettu.

NYKKY ry. on organisoinut koululla myös mopo-kursseja sekä ollut järjestämässä koulukuvausta.Yhdistyksen toimintasuunnitelma on seuraavanlainen:

* Joulumyyjäiset marraskuun lopussa: toiminnan esittelyä, arpajaiset ja mahdollisuus liittyä mukaan toimintaan

* Syys- tai kevätlukukaudella yritämme järjestää oppilaille ja huoltajille yhden yhteisen tapahtuman: ystävänpäivänkonsertin, tietoiskuillan tai oppilaskunnan ideoimaa ohjelmaa

* Osallistuminen ystävyyskouluvierailun järjestelyihin; Naakan ystävyyskoulu on Vastseliina Gymnaasiumista Etelä-Virosta

*Vanhempainiltojen järjestäminen, painotusalueena tulevat 7-luokat

*Osallistuminen oppilaiden myöhästymättömyyskilpailun järjestämiseen palkintoja lahjoittamalla

* Olemme suunnitelleet, että oppilaiden koulunkäynnin kannustamiseksi koti- ja kouluyhdistys hankkisi eri painotusten mukaan oppilaille tarvikkeita, kirjallisuutta jne.NYKKY ry:n hallitukseen kuuluvat:

Carita Pekkola (puheenjohtaja), Solja Pietilä (rahastonhoitaja), Hannu Viitaniemi (sihteeri), Heli Tikkala (Naakan koulun opettajakunta), Nina Hukkila, Hele Makkonen, Kati Tuominen (hallituksen jäseniä). Oppilaskuntaa edustavat Nea Lamminpää ja Silja Valariutta.

Viimeksi muokannut: Elina Tikka, 14.11.2016 13:42