Uutiset

Musiikkiopiston opetuksen poikkeusjärjestelyt 18.3. - 13.4.2020

18.03.2020 kello 12:48

Valtioneuvoston suositukset

yliopistoille, ammattikorkeakouluille, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, perusopetuksen, esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen järjestäjille koronaviruspandemian aikana.


Valtioneuvosto suosittaa, että yliopistot, ammattikorkeakoulut, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, perusopetuksen, esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen järjestäjät ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi turvaten samalla mahdollisimman hyvin opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämisen, opintojen ja tutkintojen suorittamisen sekä opiskelijavalintojen toteuttamisen.

Musiikkiopiston opetuksen poikkeusjärjestelyt

  • Konsertit on peruttu tältä keväältä. 
  • Todistusten saajille toimitetaan todistukset kirjeitse toukokuun lopussa.
  • Orkesterit, bändit ja muut yhteissoittoryhmät on keskeytetty 31.5.2020 asti.
  • Mupe- ja Muturyhmien opetus musiikkiopiston tiloissa on keskeytetty 13.4.2020 asti.
  • Muskari- ja Musiikkivalmennusryhmien opetus musiikkiopiston tiloissa on keskeytetty 13.4.2020 asti.
  • Yksilö- ja erityisopetus jatkuu ja siirtyy etäopetukseen 13.4.2020 asti.

Korvaavia toimenpiteitä 

Yksilö- ja Erityisopetus

Opettajat sopivat huoltajien kanssa tapauskohtaisesti yksilöopetuksen järjestämisen aikataulun sekä yhteydenpitotavan. Hyviä ratkaisuja tähän tarjoavat mm. WhatsApp, FaceTime, Skype ja Hangouts.
Viikon soittotunti voivat jakaantua useammaksi lyhyeksi tuokioksi viikon aikana. Opetus voi sisältää mm. oman soiton äänitystä, korvakuulo- ja sävellystehtäviä, kappaleiden harjoittelua yhdessä oppilaan kanssa. Järjestelyt vaativat huoltajien osallistumista opetustilanteen onnistumiseksi.

Mupe ja Mutu

Mupe- ja Mutuopettajat laativat etätehtäviä, joita oppilaat pääsevät tekemään kotona. Mupe- ja Mutuopettajat tiedottavat järjestelyistä ja antavat yksityiskohtaista ohjeistusta suoraan omille ryhmilleen.

Muskari ja Musiikkivalmennus

Muskari- ja Musiikkivalmennusryhmien opettajat valmistelevat korvaavaa materiaalia sopivalle internet-alustalle, johon huoltajat pääsevät kirjautumaan ja osallistumaan toimintaan etänä. Muskari- ja Musiikkivalmennusryhmien opettajat tiedottavat järjestelyistä ja antavat yksityiskohtaista ohjeistusta suoraan omille ryhmilleen.

Tilannetta päivitetään 13.4.2020 uusin ohjein.

Hannele Piippo-Fair
Rehtori 

Näytä kaikki tiedotteet »