Diplomit

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Lukio  >  Opiskelu  >  Diplomit

Laaja valikoima erilaisia lukiodiplomeita

Lukiodiplomit on Opetushallituksen lanserama näyttöihin perustuva todistus, joka on ensisijaisesti suunniteltu sellaisten aineiden käyttöön, joita ei kirjoiteta ylioppilaskirjoituksissa.

Valkeakosken lukiossa on mahdollisuus suorittaa liikunnan, musiikin ja kuvataiteen lukiodiplomit sekä mediadiplomi. Lisätietoa suoritusohjeista saa Opetushallituksen sivulta, jonne pääsee alla olevasta linkkistä.

Lue lisää lukiodiplomista ...


Mahdollisuus myös kaunokirjallisuus-, tietokirja- ja kielidiplomien suorittamiseen

Valkeakosken Tietotien lukiossa on mahdollisuus suorittaa äidinkielen ja vieraiden kielten kurssi lukemalla kirjallisuutta. Kurssit suoritetaan lukio-opintojen aikana opiskelijan omassa tahdissa. Äidinkielessä on mahdollisuus suorittaa joko kaunokirjallisuus- tai tietokirjadiplomi.

Kaunokirjallisuusdiplomiin opiskelija lukee 20 teosta ja tekee niistä opettajan kanssa yhteisesti sovittuja tehtäviä. Kirjat valitaan noin kuudenkymmenen kirjailijan tuotannosta. Kurssin tarkoitus on synnyttää ja ylläpitää lukuhalua ja -iloa. Tehtävien tarkoitus ei siis ole kuulustelu.

Tietokirjadiplomiin opiskelija lukee reaaliaineisiin liittyviä tietokirjoja 4-12 kappaletta ja tekee niistä opettajan kanssa yhteisesti sovittuja tehtäviä, joiden tarkoitus ei ole kuulustelu. Opettajat ovat pisteyttäneet kirjat niiden vaikeuden mukaan 1-3 pisteellä. Opiskelijan on kerättävä 12 pistettä.

Kielidiplomiin opiskelija lukee yhteensä kymmenen teosta. Luetut kirjat voivat olla kaikki joko yhdellä vieraalla kielellä tai vaihtoehtoisesti useammalla, englanniksi, saksaksi, ruotsiksi, ranskaksi tai venäjäksi. Niistä opiskelija tekee opettajan kanssa yhteisesti sovittuja tehtäviä, joiden tarkoitus ei kuitenkaan ole kuulustelu. Kurssi pyrkii innostamaan opiskelijoita lukemaan myös vieraskielistä kirjallisuutta.

Lisätietoja lukiodiplomien suorittamisesta saat opetussuunnitelmasta.


Viimeksi muokannut: Jaana Leppä, 1.2.2017 16:33