Opintojen ohjaus

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Lukio  >  Opintojen ohjaus

opetus_ja_koulutus/lukio/kuvia_2006/kanootilla.jpg opetus_ja_koulutus/lukio/kuvia_2006/atk.jpg

Helposti tavoitettavat ja kattavat ohjaus- ja neuvontapalvelut

Luokattomassa lukiossa opinto-ohjaus on tärkeä osa opiskelijan arkipäivää. Keskikokoisena lukiona pystymme keskittymään jokaiseen opiskelijaamme ja löytämään juuri hänelle sopivia työskentely- ja etenemistapoja. Opinto-ohjaus yhdessä muun ohjaustoiminnan kanssa tukee opiskelutaitojen omaksumista sekä edistää opiskelua ja oppimista. Opinto-ohjauksen keskeinen tehtävä on tukea opiskelijoiden urasuunnittelua ja jakokoulutukseen hakeutumista sekä edistää nuorten kasvua ja hyvinvointia.

Wilma auttaa suunnittelussa ja seurannassa

Opintojen suunnittelun rungon muodostaa valtakunnallinen tuntijako. Lukion oppimäärä sisältää vähintään 75 kurssin opinnot, joista 47 - 51 kurssia on pakollisia riippuen siitä, lukeeko opiskelija lyhyttä vai pitkää matematiikkaa, ja vähintään 10 kurssia syventäviä opintoja. Tuntijaon ohella suunnitteluun vaikuttavat opiskelijan tulevaisuuden jatko-opintosuunnitelmat, ylioppilaskirjoituksissa kirjoitettavat aineet, kirjoitusajankohta, opintotarjonta sekä tietysti kunkin opiskelijan henkilökohtaiset mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet.

Jokaisella opiskelijalla on tunnukset Wilma-ohjelmaan, jonka avulla voi tutustua opettajien lukujärjestyksiin, omiin jaksotodistuksiin ja kurssivalintoihin. Wilma-ohjelma on hyödyllinen myös silloin, kun opiskelijat suunnittelevat omaa seuraavan lukuvuoden lukujärjestystään.

Opinto-opas

Opiskelukäytänteemme on koottu opinto-oppaaseen. Sieltä löytyvät myös henkilökunnan yhteystiedot, opiskeluaikataulut, luettelo käytössä olevista oppikirjoista, arviointiohjeet, koulumme järjestyssäännöt, tietoa opintososiaalisista eduista ym.  Voit tutustua julkaisuun alla olevasta linkistä.

Tutustu lukion opinto-oppaaseen...

Lisätietoa ylioppilaskirjoituksista, lukujärjestyksen laatimisesta tai yleensä ohjaustoiminnastamme löydät alla olevista linkeistä.

Opinto-ohjaajan sivuille ...

Lisätietoa ylioppilaskirjoituksista ...

Lisätietoa ohjaustoiminnasta (pdf, 17 kb)


Lv. 2018-19 Ainevalintakortti

Muilta paikkakunnilta tulevien uusien opiskelijoiden  Ainevalintakortti.


Viimeksi muokannut: Jaana Leppä, 1.6.2017 18:16