Kirjatori

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Lukio  >  Kirjatori

Kestävää kehitystä Valkeakosken Tietotien lukiossa kirjatori.jpg : 47 kB

Valkeakosken Tietotien lukiossa on jo pitkään toiminut     kirjatori, jota pyörittää opiskelijakunnan hallitus. Kirjatori on ollut sekä ostajalle että myyjälle edullinen käytettyjen oppikirjojen kauppapaikka, koska välityspalkkio on minimaalinen.

Opiskelijakunnan hallitus toivoo saavansa oppilaat ajattelemaan kasvavia kirjalaskujaan. Kirjatorin tarkoituksena on pidentää kirjojen elinkaarta, josta hyötyvät ensisijaisesti oppilaat ja heidän hiilijalanjälkensä.

Nyt kaikki mukaan myymään ja ostamaan kirjoja, sillä  on tyhmää maksaa liikaa!

Kirjatori on siirtynyt nettiin Instagram- palveluun. Saatavilla olevat kirjat näkyvät Instagrammissa kirjatori-sivuilla (pienellä kirjoitettuna). Kirjan voi varata kommentin kautta ja ostosta sovitaan ottamalla yhteyttä kirjatorin pitäjään. Myyntiin kirjoja voi tuoda ottamalla yhteyttä kirjatorin pitäjään tai tuomalla kirjat Café Forumiin ja täyttämällä myyntikaavake (tilinumero vaaditaan, ks. alla). Myydyistä kirjoista rahat tilitetään myyjän tilille. Instagrammin lisäksi asioita voi hoitaa aina myös ottamalla suoraan yhteyttä esim. Wilman kautta hallituksen kirjatorivastaavaan (ks. koulun sivut hallituksen esittely).

Kirjatori myyntilomake
Käytössä olevat oppikirjat näet koulun sivuilta ja  Moodlesta.

Myyntiehdot:

1. Opiskelijakunnan hallitus vastaa myytäväksi tuotujen kirjojen säilytyksestä. Kirjan omistaja antaa opiskelijakunnan hallitukselle luvan myydä kirjan omistajan määrittelemällä hinnalla, joka tulee olla vähemmän kuin 75 % vähittäisohjehinnasta. Kirjan omistajalla on oikeus ottaa kirjansa takaisin itselleen, mikäli sitä ei ole myyty, mutta opiskelijakunta ei ole vastuussa kirjan palauttamisesta.

2.Myyntiin otetaan vain opinto-oppaassa ilmoitetut voimassa olevat oppikirjat. Ennen myyntiin tuontia myyjä pyyhkii mahdolliset merkinnät ainakin tehtäväkirjoista . Kirjoja säilytetään lukitussa kaapissa kirjastossa. Jokaisesta kirjasta tulee täyttää  myyntilomake erikseen. Lomakkeita on jaossa kirjastossa sekä caféssa tai sen voi täyttää ja tulostaa ohesta netin kautta. Lomakkeen täyttäminen on tehtävä huolellisesti ja kaikki kohdat on täytettävä.

3. Opiskelijakunnan hallitus perii myydyistä kirjoista myynti- ja välityspalkkion, joka lisätään myyjän määrittelemään hintaan. Myyntipalkkio on 1€/kirja.

Viimeksi muokannut: Markku Milonoff, 17.5.2018 20:07