Uusi lukiorakennus

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Lukio  >  Uusi lukiorakennus

Katso kuvia uudesta lukiorakennuksesta...


Tietotien lukio tietotien_lukio_ulkokuva.jpg

Tilat on suunnitellut arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm. Suunnittelussa keskeisimmät elementit ovat olleet luokattomuus, tiedekunta-ajattelu ja kampusmaisuus. Rakennusteknisesti tiloissa korostuvat avaruus, arvokkuus ja ajattomuus. Kalustamisessa ja sisustamisessa on haluttu kiinnittää erityistä huomiota viihtyisyyteen ja esteettisyyteen.
Uudet tilat tuovat monia merkittäviä parannuksia käytännön arkeen. Tilat luovat nuorille ja lukion henkilökunnalle viihtyisän ja inspiroivan työympäristön. Käytäviä rakennuksessa on vähän. Koko koulun kokoontumis-, oleskelu- ja opiskeluareenana toimii forum, jonka sijainti keskellä rakennusta yhdistää eri tiedekuntasiivet toisiinsa. Valoisa ja avara forum avautuu Valkeakoski Campukselle, mikä luo oman viestinnällisen elementtinsä.


Tilojen nimet muistuttavat perinteistä

Kaikki luokat on nimetty latinankielisillä nimillä. Rakennuksesta löytyvät mm. absoluuttinen nollapiste, mielen syöveri ja mehiläispesä. Uutta on myös opetuksen keskittäminen neljään tiedekuntasiipeen. Jokainen niistä johdattaa opiskelijat omaan ainutlaatuiseen maailmaan. Rakennuksen alakerrassa sijaitsevat taito- ja taideaineiden opetustilat: ELIXIR, SYMPHONIA sekä ATHENAEUM. Toisessa kerroksessa ovat omat tiedekunnat humanistisille aineille (HUMANIORA) ja kielille (LINGUISTICA). Yläkerrassa on hallintotilojen lisäksi matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetustilat (MATHEMATICA sekä SCIENTIAE NATURALES).


Taide luo viihtyvyyttä ja herättää ajattelemaan

Uuteen lukioon hankittiin myös mittava taidekokoelma. Kokoelmaan kerättiin eri taiteilijoiden töitä: grafiikkaa, taidemaalauksia, videoteoksia ja veistoksia. Pyrkimyksenä oli kerätä kokoelma, joka kokonaisuutena edustaa monipuolisesti eri tapoja ja tekniikoita tuottaa taidetta. Keskeistä on myös aiheiden liittyminen jollakin tavalla kouluun, ihmisen kasvuun, vapauteen tai muuhun nuorten elämään liittyvään teemaan.


Opetus ja opiskelu siirtyvät digiaikaan

Luokkien modernit av-laitteet monipuolistavat opetusta ja opiskelua. Aktiivitaulu korvaa liitutaulun. Sen avulla on mahdollista myös tallentaa opetusmateriaali yhteiselle verkkoalustalle, josta aineiston kertaaminen käy vaivattomasti. Dokumenttikameralla voi heijastaa minkä tahansa esityksen alkuperäisillä väreillä. Kaikissa luokissa on myös videotallennusjärjestelmä, joka mahdollistaa oppitunnin videotaltioinnin. Järjestelmää voi hyödyntää tukiopetuksessa, kertauksessa ja silloin kun opiskelija joutuu olemaan pois oppitunnilta.


Lisätietoa

•  Rakennuksen hyötyala                                                                             n. 4700 m2
•  Rakennuksen bruttoala                                                                            n. 7000 m2

•  Opiskelijoita                                                                                                n. 400
•  Opetustiloja                                                                                                19
•  Erikoisluokkia (kuvataide, musiikki, liikunta ja ATK)                           5
•  Opettajien työtiloja                                                                                     4
•  Tiimityötiloja                                                                                                3
•  Toimistotiloja                                                                                              6
•  Kokoustiloja                                                                                                2

Tilavuokralomakkeet ja pelastussuunnitelmamallit pienille tilaisuuksille ja yli 400 hengen tilaisuuksille löydät sivulta Linkit ja lomakkeet

Viimeksi muokannut: Jaana Leppä, 17.8.2018 12:42