Uutiset

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin seinämaalaus Meren taika on valmistunut Valkeakosken uimahallille

05.11.2019 kello 15:50

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil toteutti seinämaalauksen osana juhlavuotensa toimintaa. Miltei parikymmentä metriä pitkässä maalauksessa ui seitsenmetrinen valas ja seitsemän meduusaa. 

Seinämaalausta oli maalaamassa kaksi kuvataidekoulun ryhmää, joita ohjasivat Petra Heikkilä-Perkiö ja Tiina Kaisa Leppänen. 13 - 15-vuotiaiden ryhmä maalasi valaan ja 9-vuotiaiden ryhmä sai tehtäväkseen meduusojen maalaamisen ja valaan pintakuvioinnin. Kummatkin ryhmät ahkeroivat myös veden sävyjen parissa. 

Seinämaalauksen suunnittelu ja valaan sapluunan teko aloitettiin jo viime keväänä. Varsinainen maalaaminen alkoi ryhmien kanssa seinän äärellä syyskuun alussa ja maalaus valmistui lokakuun lopulla. Oppilaiden lukuisista nimiehdotuksista poimittiin teoksen nimeksi Meren taika. Valmis työ julkistettiin uimahallilla 30.10.

Julkisen taideteoksen tekeminen antaa oppilaille kokemuksen omaan elinympäristöön vaikuttamisesta ja osallisuudesta. Lisäksi pitkäjänteisen ryhmätyön toteuttaminen tukee yhteisöllisyyttä.

meren_taika.jpg : 75 kB 

Näytä kaikki tiedotteet »