Uutiset

Salvos Arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen kehittämishankkeen julkaisu

27.11.2018 kello 17:18

SALVOS - Arkkitehtuurikasvatusta taiteen perusopetuksen kuvataidekouluissa -julkaisu esittelee kuvataidekoulujen arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatustyötäHankejulkaisu on ilmestynyt nyt pdf-muodossa: Salvos-hankkeen pdf-julkaisu

Salvos on Opetushallituksen tukema, taiteen perusopetusta antavien kuvataidekoulujen arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen kaksivuotinen kehittämishanke, joka päättyy vuoden 2018 lopussa. Hankkeessa mukana ovat Kuvataide-ja käsityökoulu Emil Valkeakoskelta, Lohjanseudun kuvataidekoulu, Lappeenrannan kuvataidekoulu sekä Taide- ja muotoilukoulu Taika Lahdesta. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen edistämiskeskus, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo ja Kuvataidekoulujen liitto. Salvos-hankkeen piirissä on noin tuhat lasta ja nuorta.

Tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta arkkitehtuurista ja ympäristökasvatuksen eri osa-alueista osana kuvataidekasvatusta. Verkostokoulujen ja sidosryhmien yhteistyön ja osaamisen jakamisen alustana toimii blogi-sivusto osoitteessa  www.salvoshanke.wordpress.com. Hanke löytyy myös Facebookista nimellä ”Salvos-hanke”.

Julkaisu esittelee hanketta suomen- ja englanninkielellä.

Salvos-julkaisun painettu versio julkaistiin Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton syyspäivillä Helsingissä 22.11.2018. Siihen on koottu osa hankkeen aikana valmistuneista projekteista ja opetuspiloteista. Sisällöt on teemoiteltu neljään aihealueeseen: osallisuus ja vaikuttaminen, ihminen ja arkkitehtuuri, lähiympäristö sekä taidesuhde.


 

Näytä kaikki tiedotteet »