Oppilashaku ja lukukausimaksut

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Kuvataide- ja käsityökoulu Emil  >  Oppilashaku ja lukukausimaksut


Miten oppilaaksi päästään?Uusien oppilaiden hakuaika lukuvuodeksi 2018  - 2019

Haku lukuvuodelle 2018-2019 järjestettiin 7.5.- 25.5. 2018.

Täydennyshakua mahdollisesti vapaille paikoille voi seurata kesä-elokuun aikana nettisivujemme Ajankohtaista-palstalta. Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella myös suoraan toimistosta lukukausien alussa (elokuu/tammikuu)


Kevään oppilashaku/ Valkeakoski: 

Kevään oppilashaun alkamisesta ilmoitetaan huhtikuun lopulla Valkeakosken kaupungin internet-sivuilla ja Valkeakosken Sanomissa.  Kuvataide- ja käsityökoulun oppilaaksi voivat hakea valkeakoskelaiset lapset ja nuoret täyttämällä sähköisen hakulomakkeen. Lomakkeella ilmoittaudutaan hakujonoon. Sähköinen ilmoittautumislinkki uusille oppilaille aukeaa aina hakuajan alettua. Oppilas voi hakeutua joko kuvataidekoulun oppilaaksi, käsityökoulun oppilaaksi tai ilmoittautua oppilaaksi molempiin. Oppilaspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessäja paikat vahvistetaan huoltajille kesäkuun aikana.

Muualta muuttaneet, jo jossakin toisessa kuvataide- tai käsityökoulussa oppilaaksi hyväksytyt hakijat otetaan suoraan oppilaiksi.

Oppilas voi jatkaa opintojaan kuvataide- ja käsityökoulussa kunnes hän täyttää 18 vuotta. Oppilaat jatkoilmoittautuvat keväisin seuraavalle opintovuodelle täyttämällä sähköisen jatkoilmoittautumislomakkeen. Jos oppilas keskeyttää opintonsa ja haluaa kuitenkin myöhemmin taas jatkaa opintojaan, hänen tulee hakea uudelleen oppilaspaikkaa.


Jatkoilmoittautuminen

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilissä opiskelevat oppilaat voivat kevätlukukaudella jatkoilmoittautua seuraavalle lukuvuodelle. Näin taataan mahdollisuus opintojen jatkuvuuteen.  Jatkoilmoittautuminen tehdään sähköisesti Eepos-järjestelmän kautta koulun nettisivuilla. Ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

perus8.jpg : 42 kB  emppu.jpg : 41 kB

Lukukausimaksut

Kuvataide- ja käsityökoulun toistaiseksi voimassa olevat lukukausimaksut Valkeakoskella 1.8.2018 alkaen.

Opintoryhmä

Oppitunnin pituus/
viikko

Lukukausimaksu

Yhteensä koko
lukuvuosi

Valmentava opetus

1,5

80

160

Perusopetus

2

90

180

Perusopetus

2,5

105

210

Perusopetus

3

110

220

Perusopetus, työpajaopinnot

3,5

115

230

Syventävät opinnot, työpajat

4,0

120

240

Yhdistelmälukukausimaksu, laaja oppimäärä

Mikäli oppilas opiskelee yhtä aikaa täysimääräisesti sekä kuvataidetta että käsityötä, alennus on 10 €/lukukausi/koulu. Kokonaisalennus on 40 €/lukuvuosi.

Sisarusalennukset

  • Alennus 2. lapsesta 20 €/lukukausi
  • Alennus 3. lapsesta 25 €/lukukausi

Sivistysjohtaja on vahvistanut koko koulua (Akaa, Kangasala, Pälkäne ja Valkeakoski) koskevat maksut ja taksat päätöksellään 1.6.2018 nro 192/2018.

Lukukausimaksuun sisältyy kaikissa opintoryhmissä laadukkaiden materiaalien ja välineiden käyttö.

  • Lukukausimaksu laskutetaan kaksi kertaa vuodessa. Myöhästyneistä maksuista peritään automaattisesti korkoa.
  • Lukukausimaksu peritään aina täysimääräisenä. Opintojen keskeyttäminen opintojen alettua ei vapauta lukukausimaksun maksamisesta.
  • Uudet oppilaat voivat perua oppilaspaikan maksutta viikon sisällä lukukauden kahden ensimmäisen opetuskerran jälkeen.
  • Jatkavat oppilaat voivat perua oppilaspaikan maksutta ennen lukukauden ensimmäistä opetuskertaa. 
  • Peruminen on tehtävä todisteellisesti, ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://valkeakoski.eepos.fi 
  • Jos keskeyttäminen tapahtuu kesken lukukauden esim. sairauden tai poismuuton johdosta, voi rehtori myöntää anomuksen perusteella alennusta lukukausimaksusta. Oppituntien jyvitystaksa tällaisiin harkinnanvaraisiin alennuksiin on 2 €/45 min.
  • Oppilaspaikka voidaan rehtorin toimesta irtisanoa maksamatta jätettyjen lukukausimaksujen perusteella.

Viimeksi muokannut: Tuula Koskinen, 8.6.2018 13:23