Esittely


 Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on Valkeakosken kaupungin ylläpitämä visuaalisten taiteiden oppilaitos, jonka muodostavat Valkeakosken kuvataidekoulu (oma järjestämislupa), Valkeakoski-opiston käsityökoulu, sekä Valkeakoski-opiston Akaan, Kangasalan ja Pälkäneen osastojen tarjoama visuaalisten taiteiden perusopetus (Valkeakoski-opiston järjestämislupa).

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilissä annetaan taiteen perusopetuslain mukaista kuvataiteen ja käsityötaiteen opetusta lapsille ja nuorille. Kuvataide- ja käsityökoulu Emilissä opiskelee vuosittain noin 450 lasta ja nuorta, joista 300 on valkeakoskelaisia. Lyhytkurssilaiset mukaan laskien oppilaita on noin 600.

Koulun nimi viittaa kuvanveistäjä ja taiteilija Emil Wikströmiin (1864 - 1942), joka asui ja vaikutti Valkeakoskella. Wikström on yksi Suomen taidehistorian merkittävistä kuvanveistäjistä.


Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin opetus perustuu

  • Valkeakoskella Opetushallituksen 2017 vahvistamiin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. (kuvataidekoulu ja käsityökoulu) 
  • Akaassa, Kangasalla ja Pälkäneellä Opetushallituksen 2017 vahvistamiin yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.


emil_visio.jpg : 89 kB
Kuvataide- ja käsityökoulu

  • tuottaa omia oppilastöiden näyttelyitään vuosittain.
  • toteuttaa opintoretkiä museoihin, näyttelyihin ja erilaisiin kulttuurikohteisiin.  
  • tekee yhteistyötä muiden taidekoulujen ja kulttuurilaitosten kanssa toimialueellaan ja valtakunnallisesti.
  • perusopetuksen lisäksi järjestää kaikille avoimia lasten ja nuorten kuvataiteen ja käsityön lyhytkursseja, leirejä sekä vauvojen värikylpyä.
  • Valkeakoskella  Kuvataide- ja käsityökoulu Emil järjestää koko ikäluokan kattavia kulttuuripolun kuvataidetyöpajoja varhaiskasvatuksessa 5-vuotialle ja peruskoulussa 2.luokan oppilaille. 

Emilin toiminnan arvot ja vaikuttavuus

Taiteen perusopetus ja kehittyvä kunta
(Taiteen perusopetusliitto TPO:n julkaisu)
www4a_009.jpg : 160 kB


Viimeksi muokannut: Johanna Kivioja, 6.6.2018 11:46