Kouluruokailu

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Kouluruokailu

Kouluruokailun tavoitteena on edistää oppilaan terveyttä ja hyvinvointia ja  opettaa ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria. Oppilaille tarjotaan päivittäin tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen maksuton ateria.

Maukas kouluruoka  valmistetaan sydänystävällisesti  kiinnittämällä huomio ruokien vähärasvaisuuteen, pehmeiden rasvojen käyttöön sekä vähäsuolaisuuteen. Ruokalistasuunnittelun avulla pyritään  turvaamaan aterioiden monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ruokalista suunnitellaan noin kuudeksi viikoksi kerrallaan.

Kouluruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään kouluateriaan kuuluvat lämmin ruoka, raaste, salaatti tai tuorepala, leipä, levite ja juoma. Kouluateria kattaa kolmasosan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta ja se täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Ruokailua Roukon koulussa Erityisruokavalioita voidaan tarjota terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä.
Tietoa erityisruokavalioista ja ohjeita niiden tilaamisesta löytyy kohdasta erityisruokavaliot päivähoidossa ja koulussa.

Ruokalista

Viimeksi muokannut: Paula Nieminen, 14.1.2016 10:10