Opinto- ja tutkintomaksut

Valkeakoski  >  Opetus ja koulutus  >  Aikuislukio  >  Opinto- ja tutkintomaksut

Tutkintotavoitteinen opiskelu aikuislukiossa on maksutonta. Tutkintotavoitteisiksi opiskelijoiksi voivat ilmoitautua kaikki ne, joilta puuttuu joko lukion päättötodistus tai ylioppilastutkinto tai molemmat.

Opiskelijan tulee itse hankkia opiskeluvälineet ja verkkolukion opiskelijoiden tarvittavat laitteet ja nettiyhteydet..

Tietotien aikuislukion järjestämillä kursseilla aineopiskelijoilta peritään lukuvuosimaksuna 50 euroa lukuvuosi. Lukuvuosimaksu oikeuttaa osallistumaan kaikille valitsemilleen kursseille aikuislukion normaalissa kurssitarjottimessa ja osallistumaan kurssien varsinaisiin kokeisiin. Huomaa, että verkkokursseissa on kuitenkin kurssikohtainen opintomaksu 50 euroa/kurssi. Kokeen suorittamisesta muuna ajankohtana peritään 30 euron tenttimaksu. Valkeakosken Tietotien lukion (päivälukio) opiskelijoille kurssitarjottimella olevien kurssien suorittaminen aikuislukiossamme on maksutonta, mutta kokeen suorittamisesta muuna kuin lukujärjestykseen merkittynä ajankohtana peritään 30 euron tenttimaksu. Muiden oppilaitosten päätoimisilta opiskelijoilta peritään lukuvuosimaksu tai verkkokursseilla kurssimaksu. 

Ilmoittautuminen aineopisklelijaksi on sitovaa ja aineopiskelijoilla laskutusperuste syntyy ilmoittautumisen yhteydessä.  Opiskelumaksulta voi välttyä ainoastaan, mikäli osallistuminen perutaan ennen aikuislukion lukuvuoden alkamista. Peruminen tulee tehdä kirjallisesti (sähköposti riittää). Aineopiskelua ei esim. voi enää perua laskun saapumisen jälkeen. On kuitenkin hyvä muistaa, että esteen sattuessa samalla maksulla voi valita jonkin muun kurssin tai useita kursseja koko lukuvuoden ajan.

Verkko-opiskelu Länsi-Suomen läänin reaalirenkaan verkkokursseilla on maksutonta Valkeakosken aikuislukion tutkintotavoiteisille opiskelijoille. Aineopiskelijoilta peritään kurssin järjestävän aikuislukion määräämä aineopiskelumaksu.  Maksut voi tarkistaa kurssin tarjoavasta aikuislukiosta.

Tietotien aikuislukion verkkokursseilla aineopiskelijoilta peritään 50 euron kurssikohtainen opintomaksu, mikäli opiskelija on LSE-verkon aikuislukion aineopiskelija. Muiden oppilaitosten opiskelijoiden opiskelumaksu on 100 euroa Tietotien aikuislukion järjestämillä verkkokursseilla mikäli maksajana on oppilaitos. Opiskelijan itse maksaessa kurssimaksunsa. maksu on 50 euroa/kurssi..

Yksityisoppilaana voi esim. tenttiä perusasteen eri aineiden oppimääriä ja suorittaa tai korottaa lukion päättöarvosanoja. Yksityisopiskelijat ottaa kouluun apulaisrehtori. Yksityisopiskelijamaksu on 50 euroa ja se sisältää yhden kuulustelun oppiaineen oppimäärästä. Uusintakoemaksu on 30 e/koe.

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen on maksullista. Kulloinkin voimassa olevat maksut määrää Ylioppilastutkintolautakunta ja maksut voi tarkistaa ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www.ylioppilastutkinto.fi

Viimeksi muokannut: Tomi Pakalén, 11.10.2017 13:43