Virkistyspaketit ryhmille

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Voipaalan taidekeskus  >  Virkistyspaketit ryhmille

Voipaalan ympäristö sopii erinomaisesti virkistystoimintaan. Tässä muutama esimerkki siitä, millainen päivä Voipaalassa on mahdollista viettää. Voimme räätälöidä juuri sinun ja henkilökuntasi tarpeisiin sopiva paketti. Tiedustelut Valkeakoski-opiston tilauskoulutus Tiedonjyvältä.

promopiknik-muokattu11nettiin.jpg : 52 kB

Inspiraatiota ja perspiraatiota
Enintään 30-50 henkeä, taidepajan sisällöstä riippuen.

Voipaalan kartanolla on rikas historia. Päivä aloitetaan kahvihetkellä, jonka aikana opas kertoo Voipaalan historiasta ja halutessanne myös esillä olevasta taidenäyttelystä. Kahvin jälkeen siirrytään hakemaan hieman inspiraatiota tutustumalla itsenäisesti esillä olevaan taidenäyttelyyn.
Tutustuttuamme kartanoon ja taidenäyttelyyn siirrymme itse taidetyöpajaan. Työpajassa voidaan ryhmän koosta ja toiveista riippuen kokeilla mm. akvarellimaalausta, croquis-piirtämistä, syanotypiaa (valokuvauksen muoto vuodelta 1842) tai neulanreikävalokuvausta. Työpajat toteutetaan aina taiteilijan johdolla eivätkä ne vaadi aikaisempaa tietotaitoa taiteesta. Luovan toiminnan päälle voidaan halutessanne lähteä vielä hakemaan ruokahalua kiipeämällä muinaiselle Rapolan linnavuorelle oppaan kanssa. Päivä päättyy yhteiseen ruokailuun kartanossa.


Mahdoton piirrustuspaja
Enintään 40 henkeä.

Työpajassa harjoitetaan hienomotoriikkaa, silmän ja käden yhteistyötä, naurulihaksia ja vähän reisilihaksiakin. Croquis-piirustus on nopeatempoista piirtämistä elävästä mallista. Yhden kuvan sijasta teemme kymmeniä lyhyitä, mahdottomuudessaan naurut kirvoittavia harjoitteita. Jokainen osallistuja toimii mallina vuorollaan ja paja toimii mukavana ryhmäyttävänä harjoitteena työyhteisölle. Paja ei vaadi mitään aikaisempaa piirustuskokemusta, ainoastaan yhden toimivan raajan, jolla pitää kynästä kiinni. Työpajaan on mahdollista yhdistää myös ruokailu. 


Kartanon alueella toimivien yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme räätälöidä myös muitakin kurssikokonaisuuksia, jotka voidaan liittää kokous- tai virkistyspäivään, kuten esimerkiksi kukkasidontakurssi, rentoutus harjulla tai terveysaiheinen luento.Viimeksi muokannut: Taija Reilin, 18.9.2017 15:50