Tarinoiden Sääksmäki -hanke (2010-11)

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Voipaalan taidekeskus  >  Tarinat ja faktat  >  Tarinoiden Sääksmäki -hanke (2010-11)
Tarinoiden Sääksmäki -hankkeen  (2010-2011) tavoitteena oli nostaa esille alueen rikas historia ja luonto tarinoiden kautta. Hankkeen matkailullisina tavoitteina oli Sääksmäen matkailumahdollisuuksien tietoisuuden lisääminen, saavutettavuus ja näkyvyys. Hanke vahvisti alueen kulttuuri-identiteettiä ja lisäsi alueen houkuttelevuutta.  


Valkeakosken Sääksmäki on tarinoiden tyyssija. Tarinat alkavat esihistoriasta, Rapolan harjulta ja Rapusoljen rannoilta, kulkevat Paavin bullan ja Helkavalkeiden kautta historialliselle ajalle, jolloin Sääksmäestä tuli lukemattomien kuvataiteilijoiden ja kirjailijoiden koti.  Tutustu Tarinoiden Sääksmäki  blogin mielenkiintoisiin tarinoihin: http://tarinoidensaaksmaki.blogspot.com/

Tarinoiden Sääksmäki oli matkailu- ja elinkeinoelämä -hanke, joka käynnistyi marraskuun alussa 2010.  Tiina Kuivalainen veti selvityshanketta helmikuun 2011 loppuun.  Neljän kuukauden selvityshanke sai Leader- rahoituksen Pirkan Helmi ry:n kautta. Pirkan Helmi on yksi Suomen 55:stä paikallisesta maaseudun kehittämisyhdistyksestä eli Leader-toimintaryhmästä. Pirkan Helmen "tehtävänämme on kannustaa eteläpirkanmaalaisia kehittämään omaa asuinseutuaan, lisäämään alueen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä".  Hankkeessa olivat mukana Sääksmäen seurakunta, Saarioispuolen kulttuuriyhdistys Silta ry., Sääksmäki seura, Voipaalan taidekeskus ja Visavuoren museosäätiö, joista viimeinen hallinnoi hanketta. 


pakaripiha.jpg : 8 kB

Viimeksi muokannut: Irma Puttonen, 8.3.2018 13:20