Erno Peltonen HERE FOR A REASON sekä Johanna Havimäki FAABELI

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Voipaalan taidekeskus  >  Näyttelyt  >  Erno Peltonen HERE FOR A REASON sekä Johanna Havimäki FAABELI

8.6.-2.9.2018

Erno Peltonen:  Here For a Reason  (yksityisnäyttely, yläkerta)
Johanna Havimäki: Faabeli (yksityisnäyttely, alakerta)

Kesäksi avautui kaksi upeaa yksityisnäyttelyä Voipaalan taidekeskuksessa. Yläkerran näyttelysali täyttyy Erno Peltosen taidokkaista maalauksista ja alakerran näyttelyhuoneissa nähdään Johanna Havimäen eläimellisiä veistoksia. Molemmat taiteilijat ovat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta v. 2009.

Erno Peltonen: Here For a Reason

2018_erno_peltonen_here_for_a_reason_res72.jpg : 71 kB

Erno Peltosen maalausjäljessä yhdistyy selkeä esittävyys ja maalien materiaalinen sattumanvaraisuus. Avainsanoina yläkerran näyttelyssä ovat nostalgia, tutut elementit ja katsomisen helppous.

”Maalaamisen tuottamaa olemassaolon tunnetta ei voi verrata mihinkään. Lopulta aiheet jäävät toissijaiseksi itse tekemisen rinnalla. Huomaan vuosien kasautuvan kokoelmaksi maalauksia, joissa vilahtaa lapsuuden tunnemuistoja, omakuvallisuutta tai viitteitä vanhaan maalaustaiteeseen. Kaikkea sitä, josta maalaamiseni on vuosien varrella rakentunut. Mutta mistä täällä sitten pitäisi oikeastaan kiinnostua? Lopulta maalarille on vain tärkeintä päästä taas olemaan olemassa. Teosteni jännite rakentuu toisistaan eriävien elementtien yhdistämisestä”, Peltonen sanoo.

Here For a Reason on Peltosen 13. yksityisnäyttely, ja sitä on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan rahasto sekä Alli ja Allan Salon Erillisrahasto.

Erno Peltonen (s. 1978) on tamperelainen taidemaalari ja valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2009. Viimeisen vuoden aikana hänen maalauksiaan on ollut esillä mm. Poriginal Galleriassa Porissa sekä B-galleriassa Turussa.

www.ernopeltonen.comJohanna Havimäki: Faabeli

2018_havimaki_varausero_res72.jpg : 69 kB

Johanna Havimäki tekee veistoksia eläinperäisistä materiaaleista. Hänen veistoksensa ovat mm. käytetyistä nahkavaatteista syntyneitä olioita ja muodostelmia. Hän palauttaa vaatteen takaisin eläimeksi, mutta eletty elämä ihmisen käytössä jättää jälkensä eikä muutos ole täydellinen. Faabeli on kertomus siitä, millaisia eläimiä olemme.

Johanna Havimäki (s. 1978) asuu ja työskentelee Ylöjärven Kurussa. Havimäki on valmistunut kuvataiteilijaksi TAMK:sta 2009. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Taidekeskus Mältinrannassa, Galleria Sculptorissa, Seinäjoen taidehallissa ja Oulun taidemuseossa.

www.johannahavimaki.com