Näyttelyt

arkki_menoinfo.jpg : 42 kB

11.2. - 9.4.2017 ARKKITiina-Liisa Kaalamo, Aino Mäntynen, Jussi Nykänen, Tomas Regan, Salla Salin ja Baren baren- ryhmä: Helena Perkiö, Heidi Piippo, Maija Teppo ja Leena Vainio.

Voipaalan taidekeskuksen kevään näyttely ARKKI on ihmisen, koneen, luonnon ja hulluuden yhdistelmä. Samaan aikaan intensiivinen, harmoninen ja kaoottinen kokonaisuus veistoksia, grafiikkaa ja piirroksia.

Nooan järjestelmässä pelastettiin kaksi kutakin eläinlajia. ISO 216-järjestelmä määrää standardit paperiarkeille, SI-järjestelmä metrin pituuden ja Kon Mari kertoo kuinka vaatekaappi järjestetään onnellisemman elämän toivossa. Säännöt, lait ja järjestelmät luovat turvaa, mutta perustuvat keksittyihin sopimuksiin. Luonto ei välitä mitoista, sopimuksista tai standardeista. Siinä missä luonnon kiertokulku pohjautuu runsauteen ja ylijäämän hyödyntämiseen viimeistä atomia myöden, ihmisen järjestelmässä pyritään tehokkuuteen luoden luonnotonta ja luonnon kiertoon kelvotonta materiaa.
Näyttely on osa maapallon geologista kiertoa. Ihmiskunta on 250.000 vuotta vanha maapallon ollessa 4,5 miljardia vuotta. Me olemme täällä vierailulla, geologian mittakaavassa olemme silmänräpäys. Aikanaan me katoamme ja jälkeemme jää jotakin, kehittyy jotakin uutta.

Voipaalan taidekeskus

Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki
puh. 040 335 7071

Salla Salin/Passing ja Tiina-Liisa Kaalamo/Luihu (jpg 39 kB)

Viimeksi muokannut: Taija Reilin, 13.2.2017 12:38