Uutiset

Poimi vinkit Valkeakosken herkullisista kahviloista

02.04.2019 kello 11:45

Valkeakoski on oikea kahviloiden aarrepaikka. Löydät uniikkeja kahviloita niin keskustasta, maaseudulta kuin Sääksmäen historiallisesta kulttuurimaisemasta.

Lue tarinoita kahviloista ja niiden herkullisista antimista.

Cafe Sofia
Valtakatu 9-11

Cafe Sofiassa voit ihailla kauppatorin tunnelmaa sekä pysähtyä kahville ostoksien lomassa.

Cafe Sofia on vuonna 1993 perustettu kahvila Valkeakoskella kauppakeskus Koskikaran toisessa kerroksessa, kahvilassa on näkymät kauppatorille sekä sisäpuolella viihtyisä näköala terassi. Cafe Sofian valikoima on runsas ja monet tuotteet valmistetaan keittiössä itse, valikoimasta löytyy myös suolaisia ja makeita herkkuja gluteenittomana. Myynnissä on myös tilauksesta herkullisia ja näyttäviä kakkuja.


Cafe Sofia Valkeakoskella


Hakafood Café
Hakalantie 1

Hakafood Café palvelee asiakkaitaan Valkeakosken keskuksessa Torikeskuksessa lähellä Mallasveden rantaa.

Hakafood Oy on valkeakoskelainen vuonna 2002 perustettu konditoria ja leipomotuotteiden valmistaja. Hakafood on Suomen modernein toimija ja toimii merkittävänä alihankkijana Suomen suurimmille leipomotuotteiden myyjille. Hakafoodin tuotteissa ei mausta tingitä ja herkuteltavaksi kehitettään jatkuvasti uusia makuja. Tavoitteena on, että tuotteita maistava kokee syödessään elämyksen ja maistaa ne kuin mummolassa leivotuiksi.

Yrittäjä Jere Lehojärvi perusti Hakafoodin tuotteisiin pohjautuvan kahvilan Valkeakoskelle kaupungin ytimeen vuonna 2018. Kahvila on sisustettu modernisti ja tyylikkäästi. Vitriinissä on erittäin runsas valikoima Hakafoodin tuotteita, jotka toden totta tarjoavat mahtavia makuelämyksiä. Lisäksi valikoimasta löytyy mm. lounasleipiä ja terveellisiä smoothieita.


Hakafood Kahvila


Ilolan Maatilamatkailu
Vedentaantie 30

Ilolan maatilan Wanhalla-asemalla Metsäkansassa saa nauttia kahvilatuotteita ja ruokaa maaseudun rauhassa. Ilolassa nautittavat kakut, leivät ja pullat leivotaan itse.

Ilolan Wanhalla asemalla toimii myös lähipuoti ja asiamiesposti. Puodissa on myynnissä mm. luomutuotteita ja käsitöitä kotiin viemisiksi. Puodissa myynnissä myös lähiruokaa, kuten kananmunia tai Ilolan omaa Angus -pihvilihaa, jota tuotetaan luomuviljalla ruokitusta nautakarjasta. Wanhan aseman rakennus on vanha juna-asema ja se on siirretty Ilolaan vuonna 1995.

Ilolan Maatilamatkailu tarjoaa lisäksi mm. majoitusta, juhlatiloja, opastettuja kotieläinkierroksia, välinevuokrausta ja ratsastusta. Siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Lähiympäristön luonto metsineen ja järvineen tarjoaa mahdollisuuden nauttia suomalaisesta luonnosta parhaimmillaan. Ilolan-suvun tila on toiminut maatilamatkailuyrityksenä jo yli 35-vuotta.


Ilolan Maatilamatkailu - kahvila ja ravintola


Kahvihuone Tähti - Hyvänolon keskus
Apiankatu 1

Kahvihuone Tähti tarjoaa monipuolisen kahvilaelämyksen Valkeakosken keskustassa.

Kahvilan isot tilat mahdollistavat kahvilayrittäjä Heidi Tähtiselle asiat, mistä hän kertoo aina haaveilleensa, mm. kahvila- ja kokoustoiminnan sekä kurssitukset.

Kahvilassa on tarjolla paljon luomutuotteita ja yrittäjä leipoo itse lähes kaikki kahvilan leipomukset ja käyttää valmistuksessa pääosin luonnonmukaisia tuotteita. Lounaaksi kahvilassa on mahdollista nauttia lämpimiä leipiä ja salaattia, jonka sisällön saa valita runsaasta salaattibaarista. Joka päivä on myös tarjolla jokin muu lämmin lounasvaihtoehto.

Yrittäjä on koulutukseltaan diplomi-Fytoterapeutti sekä luontaishoitaja ja hänen ydinosaamista on erikoisruokavaliot. Heidin kautta onkin saatavilla myös ravitsemusneuvontaa ja kahvilan tiloissa järjestetään erilaisia kursseja sekä muita tapahtumia. Kahvilan valikoimissa on myynnissä lisäksi luontaistuotteita.


Kahvihuone Tähti


Puutarhakahvila Tervapääsky
Sääksmäentie 825, Sääksmäki
Avoinna 22.6.-28.7.2019 ti-su klo 11-17

Puutarhakahvila Tervapääsky on kesälomalaisten ja matkailijan tukikohta Sääksmäen kirkon lähellä kulttuurimaisemassa.

Puutarhakahvila Tervapääsky tarjoaa suolaista ja makeaa mahan täydeltä sekä mieleenpainuvia aistielämyksiä kesäisin. Itse leivottuja maukkaita herkkuja voi nauttia entisöidyssä kansallisromanttisessa rakennuksessa ja historiallisessa puutarhassa kukkien keskellä.

Kahvila toimii kaksikerroksisessa Lars Sonckin suunnittelemassa hirsirakennuksessa, joka on rakennettu vuosina 1912–1913. Valtakunnallisesti merkittävien kulttuurihistoriallisten rakennusten luettelossa talo on nimellä Renvallin huvila. Talon rakennutti turkulainen filosofian tohtori, tulisieluinen itsenäisyysmies, merkittävä luonnonsuojelija ja sotaretken johtaja Thorsten Renvall (1868 – 1927). Siinä on asunut myöhemmin mm. taiteilija Mikko Oinonen sekä sota-aikana taloa asuttivat evakot. Nykyiset omistajat Kari ja Liisa Niinikangas ostivat talon 2001 ja entisöivät huvilan sekä puutarhaa. 

Puutarhakahvila Tervapääsky on todellinen elämys ja hurmaa sekä pöytiin tarjoilullaan, palvelullaan että puutarhan tuoksulla. Kahvilassa mieli lepää ja ihailtavaa puutarhassa riittää pidempäänkin. Kasvit puutarhassa on kivasti nimetty, joten upeisiin kukkiin pääsee samalla tutustumaan paremmin.


Puutarhakahvila Tervapääsky


Visavuoren Valimokahvila
Visavuorentie 80
Avoinna kesäisin, muulloin tilauksesta.

Visavuoren Valimokahvila palvelee kesäisin ainutlaatuisessa kulttuurikohteessa Sääksmäellä.

Tunnelmallinen kahvila sijaitsee Visavuoren ateljeerakennuksen vanhassa valimossa. Kahvilassa on tarjolla monipuolinen valikoima maukkaita itseleivottuja kahvilatuotteita, jotka on valmistettu puhtaista raaka-aineista. Herkut voi nauttia myös ulkona upean puutarhan ympäröimänä Vanajaveden maisemaa ihaillen. Visavuoreen voi saapua myös vesitse veneellä tai laivalla Hämeenlinnasta, Tampereelta tai Valkeakoskelta.

Kuvanveistäjä Emil Wikström (1864-1942) rakensi uniikin hirsilinnan, Visavuoren, Sääksmäelle 1900-luvun alussa. Museoidussa Visavuoressa pääset kurkistamaan kansallisromanttisen kauden taiteilijaelämään ja tunnettuihin veistoksiin. Visavuoren arkkitehtuuri on vaikuttavaa ja ihastusta herättää mm. talon erikoisuus tähtitorni. Lisäksi huvilan entisöity pihapuutarha on jo itsessään nähtävyys. Visavuoressa on erillinen Kari-paviljonki, jossa on esillä koko maan tunnetuimman pilapiirtäjän taiteilija Kari Suomalaisen (1920-1999) näyttely. Kari Suomalainen oli Emil Wikströmin tyttärenpoika.

Museon Valimokahvilaa pitää paikallinen yrittäjä Heli Parikka-Makkonen, jolla on myös oma Maaseutu Maistuu -niminen leipomo, myymälä sekä pitopalveluyritys Ritvalassa Sääksmäellä.


Visavuori


Voipaalan Kartanokahvila
Sääksmäentie 772
p. 045 667 7998

Voipaalan Kartanokahvila toimii kulttuurihistoriallisesti merkittävässä paikassa, joka mainitaan jo 1340 paavin pannakirjeessä.

Kahvila sijaitsee Voipaalan taidekeskuksen kanssa Voipaalan kartanon päärakennuksessa. Voipaalassa voit kahvilan herkullisten leipomusten lisäksi nauttia korkeatasoisesta nykytaiteesta ja tapahtumista vuoden ympäri. Voipaalan hienon 1700-luvun barokkivaikutteisen puutarhan on sanottu olevan Hämeen Versailles pienoiskoossa ja voit myös nauttia luonnosta kävelyllä Rapolan linnavuorella, jonne vie polku Voipaalan pihasta.

Kartanokahvilaa pitää sama yrittäjä kuin Visavuoren Valimokahvilaa, Heli Parikka-Makkonen. Kahvilassa on Visavuoren tavoin tarjolla herkullinen valikoima maukkaita yrittäjän omassa paikallisessa leipomossa valmistettuja kahvilatuotteita. Kahvilan vitriinistä on aina yhtä vaikea tehdä valintaa, kun kaikkea haluaisi maistaa. Kahvila on ihanan tunnelmallinen ja paikka suorastaan huokuu historiaa. Sunnuntaisin kahvilassa on mahdollista nauttia lisäksi runsaasta brunssista.


Voipaalan taidekeskus ja Kartanokahvila


 

Näytä kaikki tiedotteet »