Uutiset

101 kirjaa -lukukampanja kirjastossa 22.2.–15.11.2017

11.04.2017 kello 10:36

Valkeakosken kaupunginkirjasto järjestää seitsemännen aikuisille suunnatun lukukampanjan ajalla 22.2.–15.11.2017. Suomen juhlavuonna aiheena on valtakunnallisen kampanjan mukaisesti 101 kirjaa. Viime vuoden tapaan myös Akaan kirjasto osallistuu kampanjaan.

Kirjojen Suomi -hanke toteutetaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Ylen ja Kansalliskirjaston yhteistyössä sekä yleisten kirjastojen, Celia-kirjaston ja parinkymmenen muun toimijan kanssa. Hankkeeseen liittyy televisio-ohjelmia, radio-ohjelmia, suuri verkkosivusto, some-toimintaa ja tapahtumia. Somessa hankkeen tunnuksena on #kirjojensuomi.

Kirjallisuustoimittajat  Seppo Puttonen ja  Nadja Nowak ovat valinneet yhden kirjan Suomen jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. Kirjat osoittavat, miten ihmiset ja Suomi maana ovat muuttuneet sadan vuoden aikana. Diplomin suorittamiseksi kirjalistalta on luettava kuusi kirjaa tai kuunneltava kuusi äänikirjaa sekä palautettava oma kirjalistansa Valkeakosken kirjastoon tai kirjastoauto Walleen viimeistään 15.11.2017.

Lukudiplomit jaetaan kirjastossa torstaina 30.11.2017. Tilaisuuteen lähetetään kutsu diplomin suorittaneille. Tilaisuuteen osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja sekä lahjakortteja paikallisiin yrityksiin.

Listan kirjat on mahdollista lukea myös e-kirjoina Kansalliskirjaston Kirjojen Suomi -kokoelma kattaa miltei kaikki Ylen ohjelmissa käsiteltävät kirjat e-kirjoina. Kokoelma on rakennettu Ellibs-kirjastoon ja teoksia pääsee juhlavuoden ajan lukemaan tunnistautumalla omalla kirjastokortilla tai Yle-tunnuksella.

Vihkoa, joka sisältää kirjalistan ohjeineen, on saatavilla Valkeakosken kaupunginkirjastossa ja kirjastoauto Wallessa. Vihkon tiedot ovat myös pdf-tiedostona:

101 kirjaa -lukukampanja (pdf, 78 kt)


 

Näytä kaikki tiedotteet »