Teatteri-ilmaisun koulu

Pyry Joki harlekiinina. Kuva:Ari Suomalainen
Lukuvuoden 2017 - 2018 kurssit

ilmoittaudu tästä linkistä Valkeakoskelle

ilmoittaudu tästä linkistä Pälkäneelle

Teatteri-ilmaisun koulun facebook sivu ja kuvagalleria.  


MIKÄ ON TEATTERI-ILMAISUN KOULU?

Tikkiläinen Kirsi Ontronen Kuva: Ari Suomalainen  Teatteritaiteen perusopetus on tavoitteellista, vuodesta toiseen etenevää ja suunnitelmallista opetusta. Opetus tukee oppilaan omaa kehitystä ja antaa valmiudet ymmärtää teatterin taiteellista luomisprosessia ja teatteria taidelajina. Osallistuminen tuottaa oivalluksia ja elämyksiä antaen ikäkauteen sopivaa tietoa, kokemusta ja harjoitusta teatterin ilmaisukeinoista. Teatteritaiteen opiskelu on yhdessä toimimisen iloa ja hauska harrastus, joka rohkaisee ilmaisemaan itseään ja antaa esiintymiskykyä ja valmiuksia, joista on hyötyä monien eri ammattialojen opintoihin hakeutumiseen.

Teatteri-ilmaisun koulu on 6-18-(20) -vuotiaille lapsille ja nuorille teatteritaiteen perusopetusta antava Valkeakoski-opiston yksikkö. Lakiin taiteen perusopetuksesta perustuva opetussuunnitelma koululla on ollut vuodesta 1996 alkaen. Koulu antaa opetusta teatteritaiteen yleisen oppimäärän perusteiden mukaan.  
Opetussuunnitelma on päivitetty ja otettu käyttöön 2015.

OPINTOJEN RAKENNE Saimi Nikkinen Ari Suomalaisen kuvaamana

Koulussa voi opiskella valmentavia opintoja, teatteritaiteen perusteiden opintokokonaisuudet 1-6 ja työpajaopintojen opintokokonaisuudet 7-8- ja 9-10.
Teatteritaiteen yleisen oppimäärän päättötodistuksen oppilas saa, kun opintovuosia on kertynyt 8 ja osallistumistunteja yhteensä 710 oppituntia. Alle näiden vaatimusten jääneistä opinnoistaan oppilas voi pyytää osallistumistodistuksen.

MITEN OPPILAAKSI PÄÄSTÄÄN?

Teatteri-ilmaisun opinnot voi aloittaa jo 6-vuotiaana, mutta mukaan pääsee myös myöhemmin kouluikäisenä.
Keväällä on yhteinen taiteen perusopetuksen haku. Oppilaaksi voi hakeutua toukokuussa ja elokuussa pidettävillä tutustumistunneilla.


MISSÄ TEATTERI-ILMAISUN KOULU TOIMII?

Teatteri-ilmaisun koulu toimii Valkeakoski-opiston kellarisalissa ja Pälkäneen yhteiskoululla Pälkäneen teatterissa ja Nuijantalolla. Valkeakosken kaupunginteatterilla pidetään koulun teatteriturnajaiset ja  päiväkotinäytelmiä ym. esityksiä mahdollisuuksien mukaan.
Pääkirjasta saat lisää tarpeellista tietoa koulun toiminnasta, mm. opettajien yhteystiedot.

Lisätietoja antaa koulun vastuuopettaja Annina Ärölä


Kuvat Ari Suomalainen

Viimeksi muokannut: Marianne Laakso, 19.9.2017 18:03