Valmarinniemen virkistysalue

Valkeakosken kaupungin omistama Valmarinniemen alue lähisaarineen tarjoaa hyvät mahdollisuudet virkistäytymiseen. Alueen kunnossapidosta vastaa kaupungin viher- ja virkistyspalvelut.  

Valmarinniemen mantereella olevista rakennuksista ja niiden vuokrauksesta vastaa Valkeakosken kaupungin kiinteistökeskus.

Saarien varustus

Paluseen ja Riuttasaareen pääsee jalan Valmarinniemestä kävelysillan kautta. Saarien välisellä kannaksella on keittokatos ja uimiseen soveltuva ranta. Pidemmällä Riuttasaaressa on myös kaksi nuotiopaikkaa ja kuivakäymälä. Alueella kiertää myös luontopolku.

Huhtasaaren keittokatos Vesitse liikkuva voi käyttää myös Pikku-, Viita-, Päärholmin- ja Huhtasaaren palveluja. Pikku- ja Viitasaaressa on nuotiopaikkoja sekä kuivakäymälät. Päärholminsaaresta löytyy keittokatos, nuotiopaikka ja kuivakäymälä. Huhtasaaresta löytyy  rantautumislaituri, keittokatoksia (2kpl), nuotiopaikkoja (4 kpl), kuivakäymälä ja laavu.

Alueelle on varattu tulentekopaikkojen läheisyyteen polttopuuta. Oma kirves edesauttaa nuotion sytyttämisessä. Saariin rantautuminen on syytä tehdä varoen, sillä rannat ovat varsin kivisiä. 

Talvella jääolosuhteista riippuen voit retkeillä ed. mainittuihin saariin jalan, hiihtäen tai vaikka moottorikelkalla. Mikä sen mukavampaa, kuin perille päästyäsi nauttia makoisat eväät  nuotion lämmössä ja paistaa makkaraa.


Valmarinniemen virkistysalueen varustus

Ohjeita alueen käyttäjille

Tulenteko on sallittu ainoastaan keittokatoksien tulisijoihin ja nuotiopaikkojen kivikehiin, metsäpalovaroituksen aikana ainoastaan keittokatoksen tulisijoihin. 

Teltan saa pystyttää vain tilapäisesti (2 vrk). Pystytä se riittävän kauas rakenteista ja poluilta. 

Leiripaikka ja oleskelualueet jätetään vähintään yhtä siistiksi kuin ne olivat saavuttaessa. Jätesäiliöitä saa käyttää. 

Marjastus ja sienestys ovat alueella sallittuja. Anna kukkien kukkia ja muiden kasvien olla kaikkien alueella liikkuvien ilona.

Valmarinniemen alue
Valmarintie 110

Viimeksi muokannut: Hanna Parviainen, 21.8.2018 12:24