Nuorten terveys- ja sosiaalipalvelut

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Nuoret  >  Nuorten terveys- ja sosiaalipalvelut
Huomio nuori!
Terveyspalvelut
Päihdepalvelut
 • Päihdehuolto
  Valkeakoskella päihdepalvelut muodostuvat kunnallisesta A-klinikasta, terveysneuvontapiste Stepistä, terveyskeskuksen vuodeosaston katkaisuhoitopaikoista, seurakunnan ruokapaikasta Toivon talosta, Pirkanmaan Sininauhan päiväkeskustoiminnasta sekä AA- ja AL-Anon ryhmätoiminnasta. A-Klinikan löytää osoitteesta Valtakatu 31 C, puh 040 3357370.
 • Päiväkeskustoiminta
  Pirkanmaan sininauhaliitolla on toimintaa Alppikadun päivätoimintakeskuksessa. Päiväkeskus on kaikille avoin päihteetön kohtaamispaikka. Tarkoitus on antaa tukea arjessa elämiseen asiakaslähtöisesti. Päiväkeskuksessa on mahdollisuus vertaistukeen, ryhmätoimintaan, henkilökohtaiseen keskusteluun, kahvitteluun tai vain viettää aikaa toisten seurassa. Päiväkeskukseen voi jokainen hakeutua vapaasti, ilman ennakkovarausta.
 • Toivon talo
  Seurakunnan ruokapaikka, Seurahuoneenkatu 4, puh 045 6501910
 • Valkeakosken AA-ryhmä
  Ryhmät kokoontuvat Seurakuntatalolla tiistaisin klo 19.00, keskiviikoisin klo 19.00-21.00, perjantaisin klo 19.00, sunnuntaisin klo 11.00. AA-auttava puhelin  040 5040089 (ryhmäaikoina). Suomen AA-Nimettömät alkoholistit

Sosiaalipalvelut
 • Sosiaalivirasto
  Valkeakosken sosiaaliviraston alaisia palveluja ovat toimeentulotuki, joka on viimesijainen avustusmuoto, jos henkilö ei omalla työllään, muilla tuloillaan tai varoillaan eikä muiden huolenpidolla voi saada tarpeenmukaista toimeentuloa. Lastensuojelutyö on perhe- ja yksilökohtaista lastensuojelua. Lastenvalvoja hoitaa elatusturvaan, isyyden vahvistamiseen ja huolto- ja tapaamisoikeuteen liittyvät asiat. Perhetyö hoitaa perheiden asioita lastensuojeluperheissä. Yhdyskuntatyölle kuuluvat henkilötutkinnat ja koulujen kautta ehkäisevä päihdetyö.
 • Kansaneläkelaitos Kela
  Kelalta saa tukea eri elämäntilainteissa. Asiointisyitä on esimerkiksi asuminen, opiskelu, asevelvollisuus, eläkekkeet, sairaus, työkyvyttömyys, opiskelu, työttömyys, raskaus, synnytys ja lastenhoito.
Viimeksi muokannut: Taru Virolainen, 15.1.2018 13:04