Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

Aiheita - Raija Jokinen

Valkeakoski
16.2.2020 12:00 - 18:00

Aiheita – Raija Jokinen

Taiteilija Raija Jokinen koostaa kuvia arkisen olemisen tilanteista ja käänteistä kuitu kerrallaan. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä?

Hänen teoksissaan esiintyy usein ihmisen fyysisestä olemuksesta muistuttavia orgaanisia kuvioita, mutta ne lomittuvat ja sulautuvat juuristojen ja oksien kaltaisiin muotoihin olematta kuitenkaan erityisesti mitään niistä. Näiden muotojen samankaltaisuus ja loputon variointi sekä niiden elämää ylläpitävä luonne on kiehtovaa ja niissä hauraus ja vahvuus kulkevat käsi kädessä.

”Työtapaani voi verrata maalaamiseen, piirtämiseen ja kuvanveistoon, mutta materiaalina on pellavakuitu, jota yleensä käytetään esim. öljymaalauksen tai grafiikan pohjamateriaalissa.Tekniikallani on yhteyksiä myös paperinvalmistukseen ja tekstiiliin. Erityisen tekniikan avulla teokseni muotoutuvat vapaasti eivätkä rajaudu kehysten mukaan. Valo ja varjo luovat irtonaisesta viivastosta muuntuvia kertatumia”, taiteilija kertoo

Raija Jokisen tausta on Hämeessä ja Pirkanmaalla. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Helsingissä ja Sipoossa. Hänen teoksiaan on ollut esillä koti- ja ulkomaisissa näyttelyissä vuodesta 1990. Vuonna 1995 hän oli perustamassa pohjoismaista tekstiilitaiteen työpaja- ja näyttelytapahtumaa Northern Fibre, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Voipaalan taidekeskuksessa. Hänelle on aiemmin myönnetty mm. Uudenmaan taidepalkinto (2015) ja Sipoon kulttuuripalkinto (2019).

Aiheita -näyttely on samalla juhlanäyttely, joka juhlistaa Jokisen 30-vuotta jatkunutta aktiivista näyttelytoimintaa. Tekstiilitaiteen kentällä Raija Jokisen tekniikka ja ilmaisu ovat ehdottoman omaperäisiä. Hänen teoksiaan nähdään kuluvana vuonna Voipaalan lisäksi myös Lisburnissä (GB), Pariisissa (FR) sekä Korpilahdella. www.raijajokinen.fi

Pääsymaksut: 6/5/1 €.

Samalla lipulla pääsy alakerrassa olevaan näyttelyyn Lumijäljissä - Johanna Lonka, Hannamari Matikainen, Tiina Poutanen.


Voipaalan taidekeskus

Sääksmäentie 772

Avoinna: ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-18

puh. 040-3357071« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »