Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

Voi veljet -näyttely, Voipaalan taidekeskus

Valkeakoski
14.7.2019 11:00 - 18:00

Antti ja Jukka Korkeila & Matti, Paavo ja Tarmo Paunu

Kuvataiteen historiassa taiteilijat ovat usein ulkopuolisia, normien ulkopuolelle jääneitä. Ulkopuolinen voi katsoa ja nähdä asioita toisin. Normaalin poikkeamista voi löytyä todellista voimaa ja alkuperäisyyttä, jotain ihmisyyden syvien kerrosten kantamaa. Ajatellaan, että normaalin ylittävä olisi yksiselitteisesti todenmukaisempaa, jotain sellaista todellisuutta johon arkipäivän rutiineissa elävät ihmiset eivät näe. Näyttely tutkii rajapintoja normin ja normatiivisuuden ulkopuolelle jäävän välillä.

Näyttelyidea rakentuu veljeyden, sukulaisuuden ja erilaisuuden ympärille. Maailma haluaa erottaa ja arvottaa taiteilijat toisistansa, laittaa heidät järjestykseen, mutta luovuus ei luokittele eikä arvota. Koko näyttelyn idea on esittää veljekset toistensa rinnalla, tasa-arvoisina ja yhtä arvokkaina, vaikka taustalla on iloa ja surua, sairautta ja menetyksiä, niin kaikesta huolimatta elämä jatkuu ja tekemisen ilo näkyy kaikkien töistä. Näyttelymme tutkii kuvataiteen keinoin "normaalin"-käsitettä.

Veljeksien erilaisuudet ovat vaikuttaneet toinen toisiinsa, ensin perheiden sisällä, sitten myöhemmin vuorovaikutus on tapahtunut kaikuna maailman kautta. Me olemme sellaisia kuin me olemme: omapäisyyttä huumorin kukan kautta, veljesrakkautta kaikista puutteistamme huolimatta.

Voi veljet -näyttely Voipaalan taidekeskuksessa 8.6.–1.9.2019.  Samalla lipulla vierailet myös Voipaalan taidekeskuksen Aitta-rakennuksessa Danny ja muita artisteja, Alvar Kolasen valokuvia -näyttelyssä (8.6.-11.8.2019).

Avoinna:
tiistai - sunnuntai klo 11-18
Suljettu maanantaisin

Liput:
Aikuiset 6 euroa 
Eläkeläiset/opiskelijat 5 euroa
Lapset alle 18 v. 1 euro
Lapset alle 7 v. vanhempien kanssa ilmaiseksi

Voipaalan Taidekeskus
Sääksmäentie 772« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »