Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

Rabbit hole, kaupunginkirjasto

Valkeakoski
6.3.2019 9:00 - 19:00

Susanna Myllylä: Rabbit hole  – kuka tahansa voi tippua kaninkoloon.

Valkeakosken kaupunginkirjasto 4.3.–26.3.2019.

Rabbit Hole -valokuvaprojekti tarkastelee, miten tavallisesta pirkanmaalaisesta tulee tahtomattaan ympäristöaktivisti, kun hän alkaa puolustaa perusoikeuksiaan sekä kulttuuriympäristöään. Kun tutut metsät hakataan kultakaivoksen kairausalueeksi ja maisema muuttuu tunnistamattomaksi, sekä joet ja pellot uhkaavat joutua kaivoksen jätevesien altaiksi, mitä tehdä?

Käsillä on aluehallinnon muutoksen aikakausi, missä ympäristövalvontaa ollaan hivuttamassa kansalaisten harteille, samalla kun kansainväliset kaivosyhtiöt pyrkivät hyödyntämään puutteellisen lainsäädännön aukkoja. Elinympäristöstään huolestunut asukas ei ensiksi tiedä mitä on edessä, kun hän rohkenee lähteä kyseenalaistamaan kaivosyhtiön toimia. Pudotessaan loputtomalta tuntuvaan painajaiseen, kansalainen törmää absurdeihin tilanteisiin ja hahmoihin asioidessaan Elyn, Avin, Tukesin, kuntahallinnon ja eri oikeusasteiden muodostamassa labyrintissä.

Susanna Myllylä on Tampereelta kotoisin oleva, nykyisin Valkeakoskella asuva ja työskentelevä tietokirjailija ja tutkija. Hän on myös paikallisyhteisöihin ja ympäristöoikeudenmukaisuuden kysymyksiin erikoistunut ympäristöpolitiikan dosentti Itä-Suomen yliopistossa. Myllylän valokuvateoksia on ollut esillä muutamissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Lisäksi hänen dokumentaarista kuvamateriaaliansa on julkaistu sanomalehdissä sekä kansainvälisessä tiedekirjallisuudessa. Tällä hetkellä hän on jäsenenä Tampereen kaupungin muutosta dokumen­toivasta TreDok-ryhmässä.

Rabbit Hole -projekti on toteutettu Majaoja-säätiön myöntämällä valokuvataiteen apurahalla. Se on ollut aiemmin esillä Valokuvakeskus Nykyajassa Tampereella.

Valkeakosken kaupunginkirjasto
Kauppilankatu 2« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »