Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

Valotaiteen työpajat lapsille, Voipaalan taidekeskus

Valkeakoski
26.1.2019 13:00 - 17:00

FLASH Voipaala -valotaidenäyttely huipentuu lasten työpajoissa tehtävillä teoksilla. Maksuttomat, alakouluikäisille soveltuvat valotaiteen työpajat lauantaina 26.1.2019 klo 13 ja 15.

Työpajojen vetäjinä toimivat Alexander Salvesen ja Nanni Vapaavuori. Molemmat työpajat perustuvat taiteilijoiden näyttelyssä nähtävien töiden tekniikoihin, ja ne jäävät esille näyttelyn viimeiseksi päiväksi. Näyttely päättyy sunnuntaina 27.1. klo 18.

Nanni Vapaavuoren kollaasi-työpajassa rakennetaan maisemia mehiläisvahan ja valon avulla. Talven parhaimmalta tuoksuvassa työpajassa Vapaavuoren teoksen rinnalle, Voipaalan taidekeskuksen toisen kerroksen ikkunan ruutuihin syntyy lasten oma versio mehiläisvahaa ja sen läpi kuultavaa valoa yhdistävistä maisemista.

Alexander Salvesenin piirtoheitintyöpajassa tutkitaan, miten arkisetkin esineet voivat heijastaa mitä yllättävämpiä kuvioita valon avulla. Kun mukaan tulevat vielä värit, muuttuvat nämä kuviot loistaviksi valomaalauksiksi.

Kumpikin työpaja kestää kaksi tuntia ja ne on suunnattu noin 8–12-vuotiaille lapsille. Alexander Salvesenin työpaja on lauantaina 26.1. klo 13–15 ja siihen mahtuu kymmenen lasta. Nanni Vapaavuoren työpaja pidetään samana päivänä klo 15-17 ja siihen mahtuu yhdeksän osanottajaa. Voit osallistua molempiin työpajoihin, tai vain toiseen. Ilmoittaudu ennakkoon tai tule paikan päälle lauantaina.

Valosuunnittelija Nanni Vapaavuori (s. 1969) työskentelee näyttämön tilan ja valon sekä installaation parissa. Hän on tehnyt myös tapahtumallisia teoksia sekä suunnitellut museo- ja näyttelyvalaistuksia. Vapaavuori on valmistunut valosuunnittelijaksi Teatterikorkeakoulusta ja sisustusarkkitehdiksi Lahden muotoiluinstituutista.

Alexander Salvesen (s. 1990) on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija ja valosuunnittelija. Salvesen työskentelee pääosin valon kanssa tutkien sen ilmentymisiä eri tekniikoita käyttäen.
Salvesenin töissä korostuu usein värin ja muodon keskinäiset suhteet. Salvesen on valmistunut Teatterikorkeakoulun Valosuunnittelun koulutusohjelmasta.

Voipaalan taidekeskus, Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki


« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »