Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

Kirjalitta-lastenkirja- ja sanataidefestivaali, kaupunginkirjasto

Valkeakoski
26.1.2019 11:00 - 15:00

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta vierailee Valkeakoskella. Koko perheen tapahtuman teemana on fantasiametsä.

Ohjelma:

Klo 11-11.45
Sanataideyhdistys Yöstäjän Lorukylpy (Satuhuone). Lorukylvyssä tutustutaan sanataideopettajan johdolla sekä perinteisiin että uusiin loruleikkeihin taputellen ja tömistellen, kuiskutellen ja keinutellen. Lorukylpyyn voi sukeltaa äidin, isän tai isovanhemman kanssa. Kesto 45 minuuttia, sopii kaikille alle kouluikäisille. Lorukylvyn jälkeen voi askarrella itselleen lorukortteja myös kotiin vietäväksi. Lorukylvyn ohjaa sanataideopettaja Pia Krutsin.

Klo 11.30-12.30
Improesitys (Lastenosasto). Teatteriopiston Late IV -ryhmä avaa kuvitteellisen television lasten katsottavaksi. Fantasiaa ja satuhahmoja, mutta myös todellisuutta sadunomaisesti lasten toiveita noudattaen.

Klo 12.00-14
Tarinoiden sävelmetsä (Satuhuone)
Tule tekemään äänimaisema tarinaan! Työpajassa tehdään tarinasta musiikkia ja musiikista tarinaa. Mitään musiikillisia ennakkotaitoja ei tarvita. Pajan kesto n. 15min /ryhmä. Työpajan tarjoaa Valkeakosken musiikkiopisto ja sitä ohjaa musiikkipedagogi Anni Pietarila.

Klo 12.30-15
Yöstäjän sanataideohjelmaa, nonstop (Lastenosasto)

Klo 13-14.30
Kirjailija Sari Peltoniemen fantasia-aiheinen työpaja (Taideosasto)

Klo 13-15
Kollaasirunotyöpaja (Lastenosasto)

14-15
Suuri Lukuseikkailu-luento aikuisille (Satuhuone)
Kuinka innostaa eri-ikäisiä lapsia lukemaan? Mistä löytyy jokaiselle lapselle ja nuorelle oikea kirja? Suuri lukuseikkailu -luento tarjoaa vinkkejä lasten ja nuorten lukuinnon sytyttämiseen niin vanhemmille, muille lasten läheisille kuin opettajillekin. Luennoitsijana Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja ja Suuri lukuseikkailu-kirjan kirjoittaja Kaisa Laaksonen.

Lisäksi ohjelmassa:

Kirja-arvonta
Valkeakosken Pelastakaa lapset ry:n pop-up -kahvila
Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin fantasiametsä-näyttely la 26.1. – la 16.2.


Saavu paikalle fantasiaolennon asussa!

Tapahtuma on osa Kirjalitta kiertueella -hanketta. Syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana Kirjalitta -tapahtumapäivät toteutetaan yhteensä seitsemässä Pirkanmaan kunnassa. Kirjalitta-festivaalin järjestää tamperelainen Sanataideyhdistys Yöstäjä yhteistyökumppaneineen. Kirjalitta kiertueella on Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston rahoittama kärkihanke.

Valkeakosken kaupunginkirjasto
Kauppilankatu 2« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »