Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

FLASH-valotaidenäyttely, Voipaalan taidekeskus

Valkeakoski
9.1.2019 11:00 - 17:00

FLASH Voipaala -valotaidenäyttely

17.11.2018 – 27.1.2019 Voipaalan taidekeskus, Valkeakoski 
(Huom. näyttely on suljettu joulutauolla 22.12.18 - 7.1.19) 

Valoa, varjoja, hunajakennoja

Valotaide on nyt pinnalla Suomessa ja kansainvälisesti. Suuret valotapahtumat näkyvät ja ne tunnetaan hyvin. Mutta miten valo toimii näyttelysaleissa – se testataan Voipaalan taidekeskuksessa. FLASH Voipaala -näyttely esittelee suomalaista nykyvalotaidetta sen erilaisissa muodoissa, keskittyen pienimuotoisempaan, intiimiin valotaiteeseen. Esillä on valon väriä ja liikettä, kolmiulotteisia varjoja, nykyaikaisin materiaalein tehtyjä kirkkomaalauksia ja hunajankeltaista iltapäivän valoa. Näyttely sisältää paitsi valotaiteen perusteemoja, myös teoksia sen raja-alueilta. Mukana on myös yhteisöllisesti syntyvä valotaideteos. Näyttelyn teokset saavat ihastumaan, ihmettelemään ja ajattelemaankin – ja katsomaan valoa uudella tavalla.

Näyttelyn taiteilijat edustavat kulttuurin eri osia valosuunnittelijoista kuvataiteilijoihin ja muusikoihin. Näyttelyn taiteilijat ovat Outi Martikainen, Risto Puurunen, Anne Roininen, Emma Rönnholm, Alexander Salvesen, Tomi Suovankoski ja Nanni Vapaavuori.

Näyttelyn järjestää Suomen valotaiteen seura FLASH ja sen kuratoi Mia Kivinen. Vuonna 2017 perustettu FLASH on ehtinyt pitää kaksi näyttelyä pääkaupungissa, Suomenlinnassa (2017) ja Vallisaaressa (2018). Lisäksi seura oli mukana kuratoimassa Helsingin Kivinokassa järjestettyä Reflektor-näyttelyä. Osa näiden näyttelyiden teoksista on pian nähtävänä myös Voipaalassa!

Voipaalan taidekeskus, Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki
liput 6/5/1 €


« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »